Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2024, 3:07 μμ

Με τίτλο: «Σιδερένιος θόλος στην Ελλάδα!» κυκλοφορεί, αυτήν την Κυριακή, η Realnews.

Η «R» αποκαλύπτει τι περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για τη θωράκιση των αιθέρων.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας:

– Ελληνική «ασπίδα» για την αναχαίτιση των απειλών από αέρος, με ισραηλινή τεχνογνωσία, θέλουν να αναπτύξουν οι Ενοπλες Δυνάμεις. Στα 2 δισ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος του συστήματος που θα κατασκευαστεί μέσα σε τρία χρόνια. Το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται εντός Οκτωβρίου. – Προβλέπονται τέσσερα επίπεδα προστασίας, με τεχνολογίες κατά των drones, των πυραυλικών και των αεροπορικών επιθέσεων, αλλά και η δημιουργία «πρώτης γραμμής άμυνας» στα νησιά του Αιγαίου. – Το βάρος θα δοθεί στην εξέλιξη του συστήματος «Κένταυρος», με το οποίο ήδη έχουν εξοπλιστεί οι ελληνικές φρεγάτες που επιχείρησαν στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Επισπεύδεται ο διάλογος Γεραπετρίτη με Φιντάν. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα μας μέχρι το τέλος του μήνα για να συναντηθεί με τον Ελληνα ομόλογό του.

– Πόσο θα αυξηθούν μισθοί και συντάξεις. Αναλυτικός οδηγός με τα νέα δεδομένα που φέρνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2025. Από τον Απρίλιο του επόμενου έτους οι αμοιβές όλων των δημοσίων υπαλλήλων θα συνδεθούν με τον κατώτατο μισθό και αναμένεται να ενισχυθούν κατά 4% σε ετήσια βάση. Ο νέος χάρτης αποδοχών για τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα ανάλογα με το μισθολογικό κλιμάκιο και την προϋπηρεσία τους. Πώς θα ανέλθει σταδιακά ο εισαγωγικός μισθός στα 950 ευρώ έως το 2027. Αυξήσεις από 2,2% έως 2,5% θα λάβουν την επόμενη χρονιά περίπου 2 εκατομμύρια συνταξιούχοι.

– Το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες: Τα σενάρια και οι συμμαχίες του δεύτερου γύρου.

– Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι 5 υποψήφιοι και η στρατηγική τους μέχρι το Συνέδριο.

– Επιταγή ακρίβειας και στους χαμηλοσυνταξιούχους. Τη χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος σε 930.000 δικαιούχους με μηνιαίες αποδοχές έως 700 ευρώ εξετάζει η κυβέρνηση.

– Συνεντεύξεις στην «R»: Κυριάκος Πιερρακάκης, Σωκράτης Φάμελλος.

– «Ηθελε να προκαλέσει τον θάνατο». Η επίθεση με βιτριόλι έρχεται ξανά στο προσκήνιο, καθώς καθαρογράφηκε η απόφαση για την καταδίκη της Εφης Κακαράντζουλα, ανοίγοντας τον δρόμο για το Εφετείο.

– «Ηρθε η ώρα της δικαίωσης για τη Φαίη». Μιλά στην «R» ο πατέρας της 23χρονης, για τη δολοφονία της οποίας κατηγορούνται η μητέρα της, η αδελφή της και η σπιτονοικοκυρά της.