Δημοσκόπηση MRB: Στο 21,7% η ΝΔ, 2ο το ΠΑΣΟΚ με 14,1%, 5ος ΣΥΡΙΖΑ με 6,4% – Ποιον θεωρούν ηγέτη της αντιπολίτευσης οι πολίτες;

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ το οποίο παγιώνεται στη δεύτερη θέση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πέμπτη θέση συγκεντρώνοντας μόλις 6,4% όπως προκύπτει από τη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN το βράδυ της Παρασκευής (25/10).

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει 21,7% και ακολουθούν στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ με 14,1%, στην τρίτη η Ελληνική Λύση με 8,5%, στην τέταρτη το ΚΚΕ με 7,5%, στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,4%. Η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφει ποσοστό 4,1%, η Φωνή Λογικής 3,6%, το ΜέΡΑ25 3%, η Νίκη 2,9% και η Νέα Αριστερά 1,2%.

Στην αναγωγή επί των έγκυρων, τα ποσοστά των κομμάτων καθορίζονται ως εξής:

Όσον αφορά την άποψη του κόσμου σχετικά με το αν η κυβέρνηση παίρνει όσα μέτρα μπορεί για την ελληνική οικονομία, το 20,5% θεωρεί πως όχι.

Σε ερώτηση για τη στάση των δύο πρώην πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, ως προς την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, το 48,9% λέει πως «σίγουρα συμφωνεί» ή «μάλλον συμφωνεί».

Αντίθετα, το 33,3% λέει πως «μάλλον» ή «σίγουρα» διαφωνεί.

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, το 49,1% των ψηφοφόρων λέει πως «σίγουρα» ή «μάλλον» διαφωνεί με τη στάση των δύο πρώην πρωθυπουργών, ενώ το 38,1% «σίγουρα» ή «μάλλον» συμφωνεί.

Δηλαδή, 4 στους 10 ψηφοφόρους λένε ουσιαστικά «καλά κάνουν», όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος.