Εκπλήξεις αποτυπώνει ηδημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσίασε το Mega.

Στην πανελλαδική μέτρηση, η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου διατηρεί ισχυρό προβάδισμα 9,3 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, το οποίο ωστόσο εκτινάσσεται 4,1 μονάδες επάνω και φτάνει μια ανάσα από το 20%. Εξάλλου, λίγες ημέρες μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται για πρώτη φορά πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5%, έναντι 15,3% του ΠΑΣΟΚ, μια διαφορά 6,8 ποσοστιαίων μονάδων ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατακρημνίζεται στο 6,8% και στην πέμπτη θέση.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

Η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 10,3%, ενώ 8,4% δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,1% (0,7% κάτω από την προηγούμενη μέτρηση), το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση στο 19,8% (από 15,7% στην προηγούμενη μέτρηση), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στην πέμπτη θέση με 8,7%. Η Ελληνική Λύση είναι στην τρίτη θέση με 9% (χάνοντας σχεδόν δύο μονάδες) και το ΚΚΕ στην τέταρτη θέση με 8,9%. Η Πλεύση είναι στο 5,3%, η Φωνή Λογικής στο 4,5%. Τον πήχη της εισόδου στη Βουλή περνά και η Νέα Αριστερά που συγκεντρώνει 4%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνεται μακράν ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 29% ενώ πολύ πίσω είναι οι Κ. Βελόπουλος και Ν. Ανδρουλάκης με 6%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός με 41%, ο Δ. Κουτσούμπας ακολουθεί με 38%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 37% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%.

Δείτε ολόκληρη την δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega σε μορφή PFD

Το στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου του Νίκου Ανδρουλάκη, Βαγγέλης Τσόγκας, σχολίασε για την μέτρηση: «Και χωρίς..φόρα. Όπως φαίνεται, έστω και δημοσκοπικά, δεν επιλέγει το ΠΑΣΟΚ ως αντίπαλο ο κ. Μητσοτάκης, αλλά οι πολίτες επιλέγουν ως αντίπαλο της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ. Συνεχίζουμε ενωτικά και δυναμικά, όλοι μαζι».