Εξαιρετικά ενδιαφέροντα ευρήματα περιέχει και το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha.

Στο πρώτο μέρος που παρουσιάστηκε χθες, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ ανεβαίνει στο 25%.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει επίσης άνοδο στο 15,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στο 6,5% και αυξάνονται οι αναποφάσιστοι στο 15,3%.

Στο β’ μέρος εξηγείται η εικόνα της πρόθεσης ψήφου: Η ΝΔ παρουσιάζει συσπείρωση 61%, καθώς οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 18%. Χάνει ψηφοφόρους προς τα δεξιά κυρίως, καθώς ένα 5% στρέφεται προς τη Φωνή Λογικής και ένα 4% προς την Ελληνική Λύση. Ένα 4% στρέφεται προς το ΠΑΣΟΚ, ενώ 6% επιλέγει αποχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται δραματικά, καθώς παρουσιάζει μόλις 31% συσπείρωση. Χάνει 16% των ψηφοφόρων του προς το ΠΑΣΟΚ, 6% προς τη Νέα Αριστερά, 5% προς την Πλεύση, 4% προς το ΚΚΕ.

Αναποφάσιστοι δηλώνουν τρεις στους δέκα (30%) και προς την αποχή κλίνει το 4%.

Στο γενικό κοινό με αυθόρμητες απαντήσεις, o Κ. Μητσοτάκης θεωρείται μακράν ο πολιτικός αρχηγός που εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό, συγκεντρώνοντας ποσοστό 27%, έναντι 10% του Ν. Ανδρουλάκη, 6% του Κ. Βελόπουλου, 5% του Δ. Κουτσούμπα, 4% του Στ. Κασσελάκη. «Κανένας» απαντά το 37%.

Σύμφωνα με την έρευνα της Alco, η πεντάδα των υπουργών της κυβέρνησης που θεωρούνται επιτυχημένοι από το γενικό κοινό είναι οι εξής:

Κανένας απαντά το 51%.

Η κατάταξη παραμένει ίδια και ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ, με τον κ. Δένδια να είναι πρώτος με 48%.

Οι μισοί ερωτηθέντες απαντούν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το ΕΣΥ, έναντι 29% που απαντά «λίγο» και 17% που απαντά «αρκετά».

Τέλος, το 75% θεωρεί ότι είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση για την ολοκλήρωση των ερευνών για το δυστύχημα στα Τέμπη, έναντι 11% που απαντούν αρνητικά και 14% που δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν ή δεν απαντούν.