Τη συνδρομή των νομικών υπηρεσιών ζητά ο Δήμος για την αντιμετώπιση των ολοένα και συχνότερων περιστατικών…Φωτιά μέσα σε σχολική αυλή και τηλεφωνικές φάρσες στην Πυροσβεστική, τα νέα «επιτεύγματα» των επιτήδειων

 Πριν από λίγες ημέρες, σε πρωτοσέλιδο της ΓΝΩΜΗΣ, θέταμε ένα ερώτημα: Αν η Αλεξανδρούπολη έχει μετατραπεί σε πόλη βανδάλων, με αφορμή τις καταστροφές που καταγράφονται σχεδόν σε καθημερινή βάση στα δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου. Η απάντηση στο ερώτημα φαίνεται πως, δυστυχώς, είναι καταφατική, μετά και τα νέα «κρούσματα» βανδαλισμών που αυτή τη φορά εκδηλώθηκαν σε Αλεξανδρούπολη και Φέρες.

Διαρκής φθορά της δημοτικής περιουσίας

Επαναλαμβανόμενα περιστατικά βανδαλισμών, αλόγιστης καταστροφής και φθοράς της δημοτικής περιουσίας στην πόλη των Φερών σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια του Πολύκεντρου Φερών (παλαιό β’ Δημοτικό Σχολείο Φερών) ενώ έκαψαν κάδους απορριμμάτων επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου.

Οι επιτήδειοι όμως δεν σταματούν εδώ. Τηλεφωνούν στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής και αναφέρουν ψευδώς ότι βρίσκεται φωτιά σε εξέλιξη, θέτοντας σε συναγερμό το πυροσβεστικό σώμα και ξεσηκώνοντας ασκόπως το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φερών.

Επίσης, οι περίοικοι της περιοχής του Πολυκοινωνικού στις Φέρες, καταγγέλλουν καθημερινώς διατάραξη των ωρών κοινής ησυχίας λόγω θορύβων που προκαλούν τα μηχανάκια που συγκεντρώνονται στην περιοχή τους και επιδίδονται σε αγώνες.

Όπως υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης, «τέτοια φαινόμενα βανδαλισμών και φθοράς της δημόσιας περιουσίας δεν ήταν φαινόμενα που χαρακτήριζαν την τοπική μας κοινωνία», προαναγγέλλοντας την εμπλοκή των νομικών υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίες θα προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, καθώς, όπως αναφέρεται, «τέτοια φαινόμενα απειλούν έμμεσα ή άμεσα την ασφάλεια και την υγεία των δημοτών μας. Παράλληλα καλούμε τους δημότες να καταγγέλλουν χωρίς δισταγμό τέτοιου είδους έκνομα περιστατικά στις αστυνομικές αρχές προς αποφυγή παρόμοιων και χειρότερων καταστάσεων, διότι η ασφάλεια και ευταξία της πόλης μας, αφορά όλους το ίδιο».

Νέες καταστροφές και στην Αλεξανδρούπολη 

Στην Αλεξανδρούπολη, μετά τα πάρκα, τις παιδικές χαρές, τις πλατείες και τους δρόμους, οι γνωστοί – άγνωστοι άρχισαν να προκαλούν ζημιές και εντός των σχολικών αυλόγυρων. Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο 12ο δημοτικό σχολείο, κάποιοι προσπάθησαν να κάψουν ένα παγκάκι, κι όταν δεν τα κατάφεραν έβαλαν φωτιά σε άλλα αντικείμενα μέσα στην αυλή και στο τέλος, έκαψαν έναν κάδο απέναντι από το σχολικό κτίριο.

«Κάθε μέρα αντιμέτωπη πλέον με νέα περιστατικά βίας και καταστροφής της δημόσιας περιουσίας στη πόλη και στους οικισμούς μας, με σοβαρό κίνδυνο να ελλοχεύει στην ασφάλεια ανυποψίαστων συμπολιτών κάθε ηλικίας, σε σχολικές αυλές, πάρκα, δρόμους και χώρους παιχνιδιού» αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Καθημερινότητας και Πολεοδομίας Γιάννης Ναϊτίδης.