Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 39χρονος γνωστός γκαλερίστας που προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στη Γλυφάδα, την Πέμπτη 10/10.

Στο τροχαίο δυστύχημα έχασε τη ζωή του ένας 51χρονος οδηγός.

Τροχαίο στη Γλυφάδα: Προφυλακιστέος ο 39χρονος -Οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης

Συγκεκριμένα, ο ανακριτής διέταξε σήμερα, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, την προφυλάκισή του, καθώς, σύμφωνα με το αλκοτέστ, ο 39χρονος οδηγός οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πολυτελές τζιπ που οδηγούσε ο 39χρονος γκαλερίστας είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και συγκρούστηκε με ένα ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν ομόρροπα.

Το δεύτερο όχημα εξετράπη της πορείας του, χτύπησε σε ένα σταθμευμένο λίγο πριν από τη συμβολή με την οδό Νίκης, ντεραπάρισε και κατέληξε στα κάγκελα παρακείμενης πολυκατοικίας, ενώ έπεσε πάνω του κι ένα δέντρο.

Γλυφάδα: Συντρίμμια από τη σύγκρουση διασκορπίστηκαν σε ακτίνα 50 μέτρων

Το πολυτελές τζιπ έφυγε προς τα αριστερά και «ξήλωσε» μια κολόνα ηλεκτροφωτισμού στη διαχωριστική νησίδα. Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης είναι ότι συντρίμμια εκτοξεύτηκαν σε ακτίνα μεγαλύτερη των 50 μέτρων.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Τροχαίας και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, και απεγκλώβισαν νεκρό τον 51χρονο οδηγό του ΙΧ αυτοκινήτου. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σε ό,τι αφορά το ζευγάρι που ήταν στο πολυτελές τζιπ, τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, χωρίς κίνδυνο για τη ζωή τους.

Ο πατέρας του 39χρονου οδηγού, επίσης γκαλερίστας, είχε μιλήσει στο Mega για τις δραματικές στιγμές που έζησε εκείνο το πρωί, όταν χτύπησε το τηλέφωνό του και ενημερώθηκε για το τροχαίο δυστύχημα.

«Από τα ξημερώματα που χτύπησε το τηλέφωνο και μας ενημέρωσαν για το τροχαίο είμαστε ανάστατοι. Ευτυχώς, ο γιος μου έχει ξεπεράσει το κίνδυνο όσον αφορά τη ζωή του. Φοβόμαστε όμως πάρα πολύ για το μάτι του. Έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο μάτι. Βρίσκομαι στο νοσοκομείο, ο γιος μου χειρουργείται αυτή τη στιγμή. Περιμένουμε να τελειώσει το χειρουργείο και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά», είπε.