Γαλλία: «Αργά ή γρήγορα η αστυνομία θα ερχόταν στην πόρτα μου» – Η κατάθεση δεσμοφύλακα που ήθελε να πουλήσει ναρκωτικά, αλλά βίασε την Πελικό

Ένας πρώην δεσμοφύλακας που φρουρούσε τον Ντομινίκ Πελικό, (τον επιλεγόμενο και τέρας της Αβινιόν) όσο ήταν υπό κράτηση, στην Γαλλία,  είναι ο τελευταίος άνθρωπος που καταθέτει στη συγκλονιστική δίκη για τον βιασμό της Ζιζέλ Πελικό την οποία ο άνδρας της νάρκωνε, βίαζε και προσέφερε για βιασμό και σε άλλους άνδρες.

Ο Quentin Hennebert, 34 ετών, εργαζόταν στη φυλακή όπου κρατείτο ο Ντομινίκ Πελικό, 71 ετών, αφού συνελήφθη το 2020 για φωτογραφίες upskirting. Ωστόσο παραιτήθηκε και συνέχισε να εργάζεται ως οδηγός ασθενοφόρου.

Ο Πελικό κατηγορείται ότι νάρκωνε την πρώην σύζυγό του Ζιζέλ και προσκαλούσε δεκάδες άνδρες να τη βιάσουν, ενώ τους παρακολουθούσε και τους βιντεοσκοπούσε επί μια δεκαετία της κόλασης, σε μια υπόθεση που έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ζιζέλ, ανέβηκε γενναία στο βήμα και παραιτήθηκε από την ανωνυμία της για να δώσει τη στήριξή της σε άλλα θύματα βιασμού λέγοντάς τους: «Δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε εμείς, αυτοί είναι που πρέπει να ντρέπονται».

Ο Hennebert είπε στο δικαστήριο της Αβινιόν ότι είχε ενταχθεί στην ιστοσελίδα swinging Coco.fr – όπου ο Πελικό  στρατολογούσε άνδρες για να κακοποιήσουν την κυρία Πελικό – για να «πουλήσει έκσταση και MDMA» προσθέτοντας: «Δεν είμαι περήφανος για τον εαυτό μου».

Είπε: «Αγόρασα τα φάρμακα για 300 ευρώ και μπορούσα να τα πουλήσω για τρεις ή τέσσερις φορές την τιμή».  Το δικαστήριο άκουσε πώς ο Hennebert είχε επισκεφθεί το σπίτι της οικογένειας Πελικό, τον Νοέμβριο του 2019, ενώ εργαζόταν στη φυλακή, δέκα μήνες πριν από τη σύλληψη του  Πελικό.

Είπε: «Στη δουλειά μου βλέπω δικαστικά έγγραφα, ερευνητικό υλικό από την αστυνομία και είδα το όνομα του Πελικό να εμφανίζεται.  ‘Έκανα τη σύνδεση με αυτό που είχε συμβεί και σκέφτηκα ότι αργά ή γρήγορα η αστυνομία θα ερχόταν στην πόρτα μου. Δεν έχω ησυχάσει πραγματικά από τότε που είδα το όνομα».

Σε αυτό το σημείο ο εισαγγελέας διέκοψε και ρώτησε: «Δηλαδή ήσασταν ήρεμος όταν φύγατε από το σπίτι του Πελικό; ».

Ο Hennebert, ο οποίος έχει παραδεχτεί τον βιασμό, απάντησε: «Όταν μπήκα στο αυτοκίνητό μου μετά, συνειδητοποίησα ότι είχα κάνει ένα μεγάλο λάθος και ήθελα απλώς να το σβήσω από τη μνήμη μου».

Πριν από τη δίκη ο δικηγόρος της Ζιζέλ Πελικό, Stephane Barbonneau, δήλωσε: «Είναι μια εξαιρετική γυναίκα και ακούσαμε από την ίδια πόσο αποφασισμένη είναι να κάνει την ιστορία της να ακουστεί.  Κάθε μέρα αυτής της δίκης βλέπουμε πόσο βαθύ πρόβλημα υπάρχει στην κοινωνία και αυτό που θέλει να κάνει είναι να διασφαλίσει ότι όλα τα θύματα δεν θα ξεχαστούν. Δεν περιμένει τίποτα από τα άτομα που δικάζονται και δεν μπορεί να δεχτεί τις δικαιολογίες τους».

Πρόσθεσε ότι η υπερασπιστική γραμμή ορισμένων από τους κατηγορούμενους ότι επρόκειτο για «τυχαίο βιασμό» είναι κάτι που η κοινωνία δεν μπορεί να το ακούσει.