Τουλάχιστον από τα μέσα του Αυγούστου, ο 44χρονος ληστής “ντελιβεράς” προέβαινε συστηματικά σε ένοπλες ληστείες σε βάρος υπαλλήλων είτε φαρμακείων, είτε ξενοδοχείων, είτε καταστημάτων ακόμα και σε βάρος πεζών σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Καρέ καρέ η δράση του 44χρονου “ληστή – ντελιβερά”. Ο τρόπος που επέλεγε τους στόχους του και η μέθοδος για να καλύπτει τα ίχνη του.

Ως προς τη μεθοδολογία της δράσης του, προέκυψε ότι, ως επί το πλείστον απογευματινές – βραδινές ώρες, επιβαίνοντας σε «επιχειρησιακό δίκυκλο», τύπου σκούτερ, προσέγγιζε κατά τις ώρες λειτουργίας τους το κατάστημα ή το φαρμακείο ή το ξενοδοχείο που σκόπευε να διαπράξει ληστεία και κατόπτευε τον χώρο.

Όταν αντιλαμβανόταν ότι εντός των υποψήφιων στόχων του δεν υπήρχαν πελάτες, παρά μόνο οι υπάλληλοι, στάθμευε την επιχειρησιακή δίκυκλη μοτοσικλέτα είτε μπροστά στην είσοδο, είτε σε κοντινή απόσταση. Εν συνεχεία, εισερχόταν στο χώρο, προσεγγίζοντας τον υπάλληλο του καταστήματος, όπου με την απειλή όπλου ή μαχαιριού που έφερε, είτε εξανάγκαζε τα θύματά του να του παραδώσουν, είτε αφαιρούσε χρηματικά ποσά από το χώρο των ταμείων. Κατόπιν, επιβιβαζόταν στην μοτοσικλέτα και τρεπόταν σε φυγή.

Η δράση του δεν περιορίστηκε μόνο στις ληστείες σε βάρος φαρμακείων ή καταστημάτων, αλλά επεκτάθηκε και σε ληστείες σε βάρος πεζών ακόμα και σε απόπειρα κλοπής σε κατάστημα.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της δράσης του αποτελεί η λήψη μέτρων αυτοπροστασίας, τα οποία λάμβανε κατά την τέλεση των πράξεων. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, φρόντιζε να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χρησιμοποιώντας κράνος μηχανής, υφασμάτινη ή χειρουργική μάσκα και γυαλιά ηλίου.

Παράλληλα, η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε του εξασφάλιζε απρόσκοπτη κίνηση και άμεση διαφυγή σε στενούς δρόμους, ακόμα και σε περιπτώσεις αυξημένης κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Επίσης, ο δράστης κάλυπτε την πινακίδα κυκλοφορίας της «επιχειρησιακής» του δίκυκλης μοτοσικλέτας είτε με πετσέτα είτε με σακούλα, δυσχεραίνοντας έτσι την ταυτοποίηση των στοιχείων της μοτοσυκλέτας και κατ’ επέκταση τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Μάλιστα, το γεγονός ότι η επιχειρησιακή του δίκυκλη μοτοσικλέτα ήταν ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων, αποτελούσε δικλείδα ασφαλείας, έτσι ώστε ακόμα και αν γινόταν αντιληπτός, να μην μπορούσε να γίνει άμεσα η διασύνδεση του δίκυκλου με αυτόν.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάπραξη των αξιόποινων ενεργειών του, επέλεγε να παραλλάσσει τα μέρη της ενδυμασίας του, ώστε να αποφύγει τη διασύνδεση και το συσχετισμό του με τις προγενέστερες πράξεις.

Επίσης, ο κατηγορούμενος είχε εφοδιαστεί και έφερε εξοπλισμό (κράνος μηχανής) με το λογότυπο της γνωστής εταιρείας διανομών με την επωνυμία. Το συγκεκριμένο κράνος του παρείχε το πλεονέκτημα να κινείται συνεχώς στην ίδια περιοχή, χωρίς να κινεί υποψίες. Με τον τρόπο αυτό επιτύγχανε να κατοπτεύει απαρατήρητος τους υποψήφιος στόχους του, χωρίς να γίνεται αντιληπτός από τους διερχόμενους περαστικούς ή από περιπολούντες αστυνομικούς.

Μάλιστα, ο 44χρονος επέλεγε οι στόχοι που ήθελε να διαπράξει ληστεία να βρίσκονται πλησίον της οικίας του, ακόμα και σε απόσταση 50 μέτρων από αυτήν. Η τακτική αυτή του έδινε το πλεονέκτημα να μπορεί να μεταβαίνει σε άμεσο χρονικό διάστημα στην οικία του, με συνέπεια να μην μπορεί να εντοπιστεί κατά τις αναζητήσεις των αστυνομικών.