Η Skywell παρουσίασε στο Παρίσι την κορυφαία έκδοση του Q, με τις επιδόσεις που ανακοινώνει να μοιάζουν αρκετά αισιόδοξες.

Στην εποχή που τα hatchback εκλείπουν, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κινεζικές εταιρείες και ηλεκτρικά, η Skywell έρχεται να κάνει την έκπληξη, αποκαλύπτοντας το Q στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Το νέο μοντέλο θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις μπαταρίας, με την κορυφαία να εξασφαλίζει περίπου 480 χιλιόμετρα αυτονομίας με μία φόρτιση. Ως προς το ηλεκτροκίνητο σύστημα πρόωσης, στάνταρ είναι σε κάθε έκδοση το ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 150 kW (204 ίπποι) στον εμπρός άξονα.

Το απίστευτο, όμως, είναι πως η Skywell ανακοινώνει ότι το κορυφαίο Q διανύει το sprint των 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα! Μία επίδοση αρκετά αισιόδοξη όταν μιλάμε για προσθιοκίνητο ηλεκτρικό με 200+ ίππους.

Οι δυνατότητες φόρτισης του μικρομεσαίου Skywell είναι ακόμα πιο εντυπωσιακές, αφού η εταιρεία ανακοινώνει ότι χρειάζεται μόλις 20 λεπτά σε ταχυφορτιστή (DC) για την πλήρωση του 10-80 %.

Ως προς τις διαστάσεις, το Q είναι ένα μικρομεσαίο hathback με 4,29 μέτρα μήκος, 1,83 πλάτος και 1,53 μέτρα ύψος. Σχεδιαστικά, χαρακτηρίζεται από μία αιχμηρή μάσκα η οποία συνδυάζεται με μία μπάρα LED, ενώ χαμηλότερα ο μαύρος προφυλακτήρας προσδίδει δυναμισμό.

Στο πλάι, η σχεδίαση είναι τολμηρή, με έντονες γραμμές, σχισμές πίσω από τους θόλους και τονισμένα μαρσπιέ από ψεύτικο σφυρήλατο ανθρακόνημα.

Ο διαχύτης είναι μεγάλος καλύπτει όλο το κάτω τμήμα του πίσω μέρος, ενώ δημιουργεί μία όμορφη και δυναμική αρμονία με τα μαρσπιέ, όντας και εκείνος από ψεύτικο σφυρήλατο ανθρακόνημα. Τέλος, η LED μπάρα αναλαμβάνει τον ρόλο των φωτιστικών σωμάτων.

Το εσωτερικό του Q έχει μινιμαλιστική σχεδίαση, αλλά είναι πλούσια εξοπλισμένο. Η μεγάλη ηλιοροφή, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, οι πορτοκαλί λεπτομέρειες και η 15,6 ιντσών οθόνη για το infotainment είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του.

Επιπλέον, υπάρχει premium ηχοσύστημα της Metz με οκτώ ηχεία. Πίσω, οι επιβάτες απολαμβάνουν μία μικρή οθόνη αφής.

Η Skywell δεν έχει ακόμα γνωστοποιήσει τις αγορές στις οποίες θα λανσάρει το Q, με εξαίρεση τη βρετανική όπου έχει επιβεβαιωθεί ότι θα διατεθεί από το τρίτο τρίμηνο του 2025.

Το εντυπωσιακό είναί ότι θα έρχεται με 7ετή εγγύηση (ή 160.000 χλμ.) και 8 ετών για την μπαταρία (ή 240.000 χλμ.).