Η Piaggio παρουσίασε το πλήρως αναβαθμισμένο MP3 310 με ελαφρύτερο πλαίσιο και νέο κινητήρα HPE.

Το 2023 η Piaggio αναβάθμισε σημαντικά το μεγαλύτερο τρίτροχό της MP3 400 και 530 βάζοντας μάλιστα πολλά τεχνολογικά συστήματα που δεν είχαμε δει ποτέ σε scooter. Τώρα, ήρθε η ώρα του μικρότερου MP3 να πάρει σειρά και να απογειωθεί με νέο σχεδιασμό, νέο πλαίσιο, καινούριο κινητήρα και πολύ πλούσιο εξοπλισμό.

Το νέο Piaggio MP3 310 είναι ένα συμπαγές, σπορ, δυναμικό scooter που διατηρεί τα υψηλά επίπεδα άνεσης και τεχνικού περιεχομένου που είναι τυπικά για τα μεγαλύτερα scooter GT. Σχεδιαστικά το MP3 310 είναι ριζοσπαστικά διαφορετικό σε σχέση με το παρελθόν κυρίως στην μάσκα εμπρός.

Οι δύο προβολείς είναι πιο μακριά τοποθετημένη ο ένας από τον άλλον με έναν εκλεπτυσμένο σχεδιασμό, ενώ η κεντρική «μουσούδα» που παίζει το ρόλο της εισαγωγής αέρα είναι σαν ένα στόμα που ουρλιάζει. Το νέο MP3 310 δεν είναι τόσο σπορ όσο το προηγούμενο μοντέλο, αλλά σίγουρα είναι πιο εκλεπτυσμένο και ενδιαφέρον.

Ο κινητήρας είναι ολοκαίνουριος μονοκύλινδρος 310 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 26,4 ίππους και 27,3 Nm ροπής. Η διαχείριση γίνεται από ένα νέο σύστημα Magneti Marelli MIUG4 έχοντας καλύτερη ροπή στις χαμηλές στροφές και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η Piaggio αναφέρει τελική ταχύτητα 129 χλμ./ώρα.

Το μηχανικό σύνολο συνοδεύεται από σύστημα traction control για αυξημένη ασφάλεια. Στα φρένα έχουμε δίσκους σε κάθε τροχό με σύστημα ABS της Continental, ενώ το σύστημα διεύθυνσης με τους δύο τροχούς εμπρός παραμένει αμετάβλητο διαθέτοντας και το σύστημα κλειδώματος της ανάρτησης. Επιπλεον, το πλαίσιο είναι αναβαθμισμένο και πιο ελαφρύ.

Αναβάθμιση έχουμε και στον εξοπλισμό με το MP3 310 να διαθέτει νέο οθόνη LCD 5 ιντσών. Ο έλεγχος των λειτουργιών γίνεται από το τιμόνι, ενώ διαθέτει και σύστημα συνδεσιμότητας Piaggio MIA που επιτρέπει στον αναβάτη να δεχτεί κλήσεις, μηνύματα, να ακούσει μουσική και να έχει πλοήγηση.

Επιπλέον, το scooter της Piaggio έχει σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί (Keyless), USB θύρα φόρτισης και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα για ένα full face κράνος. Η σέλα επίσης είναι επανασχεδιασμένη για καλύτερη στήριξη του σώματος.

Το νέο Piaggio MP3 310 θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση Sport με ειδικούς χρωματισμούς και κυματιστούς δίσκους στα φρένα εμπρός. Αναμένουμε το επόμενο διάστημα να μάθουμε την τιμή και τη διαθεσιμότητά του στην Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι το MP3 310 μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου.