Ξεχασμένη από το 1980 σε μια αποθήκη στο Λος Άντζελες, δημοπρατείται αυτές τις ημέρες από την RM Sotheby’s.

Αυτή είναι η 53η Lamborghini Miura (από τις συνολικά 762 εργοστασιακές μονάδες) που κατασκευάστηκε -μεταξύ 1966 και 1973- και βρίσκεται στην αποθήκη της Porsche Foreign Auto Wrecking, στο Λος Άντζελες, για περισσότερα από 44 χρόνια!

Περιμένοντας απλώς να έρθει ένας νέος ιδιοκτήτης και να της δώσει την αποκατάσταση που αξίζει στην ιστορία του πρώτου πραγματικού σύγχρονου supercar και τη διαχρονική ομορφιά της.

Η συγκεκριμένη Miura P400 S παραδόθηκε καινούργια στον πρώτο της ιδιοκτήτη, μέσω του τότε κεντρικού αντιπροσώπου της Ρώμης, του Ρομπέρτο Καρπανέλι, με την επένδυση Bleu Fintapelle (κίτρινο πάνω από μπλε).

Τον Μάιο του 1979, η Lamborghini πέρασε στα χέρια του δεύτερου ιδιοκτήτη, στη γειτονιά Baldwin Hills του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Ένα χρόνο, η Miura P400, αντιμετώπισε -για αδιευκρίνιστους λόγους- σοβαρή μηχανική βλάβη και παρέμεινε στην αποθήκη της Porsche Foreign Auto Wrecking, μέχρι σήμερα!

Στις 26 Οκτωβρίου θα δημοπρατηθεί από τον κορυφαίο οίκο RM Sotheby’s, έναντι 350.000 δολαρίων. Υπό διαφορετικές συνθήκες, θα μιλούσαμε για ένα μάλλον χαμηλό αντίτιμο για ένα τόσο κλασικό κομμάτι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, πέραν των υπόλοιπων φθορών του χρόνου, λείπουν ο V12 των 3.929 κ.εκ. και των 370 ίππων, καθώς και το κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να διαθέσει ένα σεβαστό ποσό για να επαναφέρει αυτό το υπέροχο αυτοκίνητο στην αρχική του κατάσταση.