Το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας των Svartpilen έρχεται με σύγχρονη τεχνολογία και vintage σχεδιασμό.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα της Husqvarna για το 2025 είναι χωρίς αμφιβολία των Svartpilen 801. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας των Svartpilen με έναν ολοκαίνουριο σχεδιασμό και πλούσια τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα.

Σχεδιαστικά η μοτοσικλέτα εξακολουθεί να διαθέτει την vintage αισθητική, έχοντας όμως περισσότερα μοντέρνα στοιχεία. Για παράδειγμα, ο προβολέας εμπρός είναι πολύ εκκεντρικός με έναν μικρό προβολέα στο κέντρο και μια στρογγυλή στεφάνη που παίζει το ρόλο του DRL. Η Husqvarna έχει ονομάσει το φωτιστικό σώμα Bi-LED.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά της KTM 799 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 105 ίππους και 87 Nm ροπής. Συνοδεύεται από σύγχρονα ηλεκτρονικά που περιλαμβάνουν προγράμματα οδήγησης, ρυθμιζόμενο traction control, σύστημα quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων και ABS Στροφής.

Οι αναρτήσεις είναι της WP Apex με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και ρυθμιζόμενο ψαλίδι πίσω και συνεργάζονται με πλαίσιο χωροδικτύωμα. Όσο για τον εξοπλισμό, η Svartpilen 801 διαθέτει νέα οθόνη TFT με σύστημα συνδεσιμότητας και ενσωματωμένη πλοήγηση Στροφή/Στροφή.

Η τιμή του νέου μοντέλου της Husqvarna είναι στα 12.480 ευρώ.