Αναρτήθηκαν στο site του ΣΥΡΙΖΑ τα πόθεν έσχες των υποψήφιων προέδρων Στ. Κασσελάκη, Σ. Φάμελλου, Π. Πολάκη, Ν. Φαραντούρη και Απ. Γκλέτσου.

Μετά τον σάλο με τη διαρροή στοιχείων πόθεν έσχες του Στ. Κασσελάκη, που τον οδήγησε σε εξώδικο κατά της ΠΓ και της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με εντολή Νίκου Παππά ανέβηκαν στο site του ΣΥΡΙΖΑ τα περιουσιακά στοιχεία όλων των υποψηφίων.

Η Πολιτική Γραμματεία επέστρεψε ως απαράδεκτο το εξώδικο Κασσελάκη, ενώ το Σάββατο συνεδριάζει εκτάκτως η Κεντρική Επιτροπή «κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων, ώστε να προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή Προέδρου».

Το εξώδικο που απέστειλε ο Στ. Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για διαρροή του πόθεν έσχες του στην «ΕΦΣΥΝ», υπογράφοντας μάλιστα ως «πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», προκάλεσε νέα αναταραχή στο κόμμα.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία, στην απόφαση της Κ.Ε. της 21 Σεπτεμβρίου 2024 τίθεται ως προϋπόθεση για όλους τους υποψηφίους η κατάθεση πόθεν έσχες, ώστε να δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και σημειώνεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ούτε το κόμμα μας ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε». Ως εκ τούτου, «η κατάθεση των αναγκαίων υπογραφών, καθώς και αντιγράφου πόθεν έσχες συνιστά ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίησή του στην ιστοσελίδα».

Δείτε ΕΔΩ το πόθεν έσχες του Σωκράτη Φάμελλου

Δείτε ΕΔΩ το πόθεν έσχες του Παύλου Πολάκη

Δείτε ΕΔΩ το πόθεν έσχες του Νίκου Φαραντούρη

Δείτε ΕΔΩ το πόθεν έσχες του Απόστολου Γκλέτσου