Τυχερή χαρακτηρίζουν στην Αυστραλία μία γυναίκα που βρέθηκε ζωντανή, αφού την δάγκωσε φίδι πριν από τέσσερις ημέρες.

Η Lovisa Sjoberg, 48 ετών, διασώθηκε από τα Εθνικά Πάρκα και την Υπηρεσία Άγριας Ζωής την Κυριακή, αφού αγνοούνταν για σχεδόν μια εβδομάδα στα Χιονισμένα Όρη της Αυστραλίας. Η φωτογράφος δηλώθηκε αγνοούμενη στις 21 Οκτωβρίου, αφού δεν είχε επιστρέψει το αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει.

Η Sjoberg βρέθηκε «ζαλισμένη και τραυματισμένη» στο μονοπάτι Nungar Creek στο Kiandra από έναν αξιωματικό της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων και Άγριας Ζωής, μετά από έρευνα μεγάλης κλίμακας στην οποία συμμετείχαν «δεκάδες υπηρεσίες». «Είχαμε πάνω από 30 άτομα στο πεδίο κάθε μέρα αναζητώντας την αγνοούμενη γυναίκα», είπε ο Έφορος Τόμπι Λίντσεϊ στα ΜΜΕ τη Δευτέρα. «Έχουμε σοβαρές ανησυχίες για την αγνοούμενη γυναίκα και (είμαστε) πολύ χαρούμενοι που βρέθηκε ασφαλής και αρκετά καλά».

Σύμφωνα με τα αυστραλιανά ΜΜΕ, τέσσερις ημέρες πριν βρεθεί η φωτογράφος, την δάγκωσε φίδι το οποίο οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ήταν ένα χαλκοκέφαλο φίδι. Το δάγκωμα από ένα ενήλικο τέτοιο ερπετό μπορεί να αποβεί μοιραίο αν το θύμα δεν λάβει την κατάλληλη ιατρική βοήθεια. Η Sjoberg εντοπίστηκε επίσης έχοντας γυρίσει τον αστράγαλό της και αφυδατωμένη και υποβλήθηκε άμεσα σε θεραπεία.

«Είναι στην πραγματικότητα πολύ τυχερή που είναι ζωντανή και χαιρόμαστε που είναι», είπε ο Έφορος. «Πέρασε προφανώς μια δύσκολη περίοδο».