Εικόνα απόκοσμη και αποκρουστική στο λιμάνι του Βόλου, όπου εκατομμύρια νεκρά ψάρια έχουν δηιουργήσει ένα δυσώδες… χαλί , ενώ αφόρητη είναι και η δυσοσμία.

Πάνω από 60 τόνοι νεκρών ψαριών έχουν ήδη μαζευτεί, ενώ το θέμα προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας Μαγνησίας. Ο εισαγγελέας ζητά να γίνει έρευνα για τις αιτίες που προκάλεσαν το θάνατο εκατομμυρίων ψαριών, αλλά και έλεγχος για την ποιότητα των υδάτων.

Τα καΐκια μαζεύουν συνεχώς τα νεκρά ψάρια, τα οποία οδηγούνται σε καύση, ενώ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας ζητά να κηρυχθούν η Μαγνησία και οι Σποράδες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Ο ίδιος να πάρει την ευθύνη και αυτό θα λειτουργήσει λυτρωτικά

Διαβάστε σχετικά: Κουρέτας: Αίτημα να κηρυχθούν η Μαγνησία και οι Σποράδες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των νεκρών ψαριών

Την ίδια ώρα με μήνυση κατά παντός υπευθύνου και αγωγή απειλεί η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας για την αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καθώς, όπως υποστηρίζει η διοίκηση αφενός είχαν ενημερώσει για την διαφυγή των ψαριών από τη λίμνη Κάρλα και αφετέρου υπάρχει σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό. 

Δείτε ακόμη: Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: Απειλεί με μήνυση και αγωγή για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό

Υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί έως και μία εβδομάδα για να καθαρίσουν οι θάλασσες, ενώ έχει ήδη τοποθετηθεί προστατευτικό πλέγμα, για να διακοπεί η εισροή νεκρών ψαριών στον Παγασητικό.

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κάλεσε πολίτες και επαγγελματίες να κινηθούν νομικά.

Διαβάστε: Νεκρά ψάρια στον Βόλο: Ομαδικές μηνύσεις και αγωγές προανήγγειλε ο Μπέος

Η ρύπανση εξαπλώνεται και η κάμερα του Mega κατέγραψε ένα ποτάμι στη Μαγνησία το οποίο έχει κυριολεκτικά ασπρίσει από τα νεκρά ψάρια, ο αριθμός των οποίων είναι πλέον ανυπολόγιστος, όπως και η οικολογική καταστροφή.