Στο νέο κατάστημα Σπανός BMW Motorrad στη Λ.Βουλιαγμένης παρουσιάστηκε στο ελληνικό κοινό η καινούρια ναυαρχίδα των Γερμανών.

Ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την BMW Motorrad, αλλά και για τους φίλους της περιπέτειας, αποκαλύφθηκε στο νέο κατάστημα BMW Motorrad Spanos στην Αθήνα. Πρόκειται για την R 1300 GS Adventure η οποία φέρνει νέα δεδομένα στην κατηγορία με τεχνολογίες αιχμής και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Μπροστά σε δημοσιογράφους και φίλους της μοτοσικλέτας στο κατάστημα Spanos BMW Motorrad στη Λ. Βουλιαγμένης σηκώθηκε το σεντόνι στη νέα μοτοσικλέτα και την είδαμε για πρώτη φορά από κοντά. Το πρώτο πράγμα που σε κυριεύει είναι το μέγεθός της το οποίο είναι πληθωρικό.

Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή προστασία του αναβάτη και η BMW Motorrad σχεδίασε ένα νέο φέρινγκ και μια νέα ζελατίνα για να μεγιστοποιήσει την αεροδυναμική αποτελεσματικότητα και την προστασία του αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης.

Μικρά γκάτζετ όπως τα ενσωματωμένα φλας στους χούφτες, το μεγάλο ρεζερβουάρ 30 λίτρων, το ενισχυμένο υποπλάισιο, οι μπάρες προστασίας, οι προβολείς και οι έξυπνοι χώροι αποθήκευσης προσθέτουν εργονομική άνεση στον αναβάτη.

Ο κινητήρας boxer των 1.300 κ.εκ. παραμένει ίδιος με την απλή έκδοση R 1300 GS αποδίδοντας 145 ίππους και 149 Nm ροπής. Το βάρος έχει αυξηθεί στα 269 κιλά, ενώ οι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και τα φρένα με ABS Pro παραμένουν κορυφαία.

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα προσθήκη στη μοτοσικλέτα είναι το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που η BMW Motorrad πρώτη φορά τοποθετεί σε μοντέλο της. Το ASA αφαιρεί τον συμπλέκτη από τη μοτοσικλέτα και δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να επιλέξει οι αλλαγές σχέσεων να γίνονται πλήρως αυτοματοποιημένα ή με τον παραδοσιακό τρόπο μέσω του λεβιέ στο πόδι σειριακά (χωρίς συμπλέκτη).

Από ηλεκτρονικά, η νέα BMW R 1300 GS Adventure τα έχει όλα, ενώ διαθέτει και σύστημα ραντάρ με Adaptive Cruise Control και σύστημα ειδοποίησης πρόσκρουσης.

Η καινούρια μοτοσικλέτα είναι διαθέσιμη στην Σπανός BMW Motorrad και σε όλο το δίκτυο της BMW Motorrad με τιμή εκκίνησης τα 23.750 ευρώ.