Ένταση και προσαγωγές σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τις αστυνομικές δυνάμεις να πραγματοποιούν επέμβαση εντός του κτιρίου της παλιάς Φιλοσοφικής προκειμένου να «φυγαδεύσουν» τον πρύτανη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν φοιτητές μπροστά από το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, για την πτώση του ασανσέρ τις προηγούμενες ημέρες. Δεκάδες άτομα – περίπου 70 – ανέβηκαν στον πρώτο όροφο της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής όπου βρισκόταν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας.

Αν και αρχικά ο Πρύτανης επιχείρησε να μιλήσει με τους φοιτητές, η κατάσταση φέρεται να ξέφυγε και ακολούθησαν ύβρεις εις βάρος του και λεκτική αντιπαράθεση, ενώ δεν του επέτρεπαν να αποχωρήσει με ασφάλεια και έτσι ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ.

Δυνάμεις της ΟΠΚΕ και διμοιρίες των ΜΑΤ πραγματοποίησαν επέμβαση εντός του κτιρίου και ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ κάποιων εκ των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών που ήθελαν να απομακρύνουν τον πρύτανη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε προσαγωγές, ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Ο πρύτανης φυγαδεύτηκε με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και τα πνεύματα ηρέμησαν. Φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής, επί της οδού Εθνικής Αμύνης και φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Χορηγός Επικοινωνίας

Πηγή: protothema.gr