Μια απίστευτη απάτη στήθηκε σε βάρος μιας γαλακτοβιομηχανίας στο Λονδίνο την περασμένη Δευτέρα (21/10), με τους δράστες να καταφέρνουν να αποσπούν 950 κεφάλια τυριού, ζημιώνοντας την εταιρεία κατά περίπου 300.000 λίρες!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα The Sun στην διαδικτυακή έκδοσή της, η απάτη έγινε σε βάρος της γαλακτοβιομηχανίας «Neal’s Yard Dairy», που έχει μια πορεία 45 χρόνων στον χώρο, από το 1979.

Όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ των βρετανικών ΜΜΕ, η εταιρεία έστειλε 950 κεφάλια τυριού στους απατεώνες, νομίζοντας πως συνομιλούν με το νόμιμο διανομέα χονδρικής πώλησης.

Σε δήλωση, που αναρτήθηκε στο Instagram της εταιρείας, εκπρόσωπός της ανέφερε: «Η κλοπή αφορούσε έναν δόλιο αγοραστή που εμφανιζόταν ως νόμιμος διανομέας χονδρικής πώλησης για έναν μεγάλο Γάλλο λιανοπωλητή. Παρά το σημαντικό οικονομικό πλήγμα, τιμήσαμε τη δέσμευσή μας προς τους μικρούς μεγέθους προμηθευτές μας και πληρώσαμε πλήρως και τους τρεις βιοτέχνες τυροκόμους».

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, έχασε πάνω από 22 τόνους premium τυρί Cheddar.

H απίστευτη απάτη έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης στο Λονδίνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι την είδηση σχολίασε με ανάρτησή του στο Instagram και ο διάσημος σεφ Τζέιμι Όλιβερ.

Συγκεκριμένα, κοινοποιώντας την είδηση, ο Τζέιμι Όλιβερ έγραψε σε story του στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Σε μια συγκλονιστική τροπή των γεγονότων, η Neal’s Yard Dairy έπεσε θύμα μιας θρασύδειλης ληστείας επικών διαστάσεων».

«Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου λάβαμε καταγγελία για κλοπή μεγάλης ποσότητας τυριού από έναν κατασκευαστή με έδρα το Σάουθγουορκ. Γίνονται έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε το γεγονός. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη σχετικά με την υποτιθέμενη κλοπή»

Η Neal’s Yard Dairy προέτρεψε όποιον έχει πληροφορίες να επικοινωνήσει άμεσα με την εταιρεία προκειμένου να βρεθούν οι θρασύτατοι δράστες.