Η μετατροπή ενός KTM Duke 690 από τον Καναδά δίνει μια άλλη οπτική στο εκρηκτικό supermoto.

Το KTM Duke 690 το γνωρίσαμε ως ένα από τα πιο σκληροπυρηνικά supermoto που φτιάχτηκαν ποτέ. Αιχμηρή εμφάνιση και αιχμηρή απόδοση το έκαναν πραγματικό τρομοκράτη τους δρόμους και τρομερό διασκεδαστή σε κάθε διαδρομή.

Τα παλαιότερα μοντέλα, όπως εκείνο του 2018 συνεχίζει να χαρίζει τόνους χαμόγελα στους αναβάτες, ωστόσο κάποιοι θα ήθελαν μια διαφορετική αισθητική προσέγγιση για να το «πλασάρουν» ιδανικά στις καφετέριες.

Αν ρίξουμε μια ματιά προς Καναδά μεριά θα βρούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα μετατροπή που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ ξανά. Η KickMoto πήρε στα χέρια της ένα Duke του 2018 και αποφάσισε ότι δεν θα ακολουθήσει τον γνωστό «αγωνιστικό» δρόμο, αλλά μια scrambler κατεύθυνση.

Αφού λοιπόν η μοτοσικλέτα γδύθηκε, αποφασίστηκε ότι έπρεπε να αλλάξουν τα πάντα. Με εξαίρεση το πλαίσιο, τον κινητήρα και το ψαλίδι, η KickMoto σχεδίασε τα πάντα από την αρχή. Το υποπλαίσιο αντικαταστάθηκε με ένα χειροποίητο πιο χαμηλό, ενώ το ρεζερβουάρ πετάχτηκε στα σκουπίδια και στη θέση του μπήκε ένα επίσης χειροποίητο κομμάτι με τάπα CNC από την Shorai.

Η βάση της μπαταρίας μεταφέρθηκε μέσα στο υποπλαίσιο, ενώ ο προβολέας εμπρός έγινε στρογγυλός LED με προστατευτικό της Koso Thunderbolt για να δείχνει πιο… χωμάτινο. Οι τροχοί παρέμειναν ίδιοι, αλλά τα ελαστικά έγιναν μεικτής χρήσης και η εξάτμιση είναι της Akrapovic, με τις ανάλογες επεμβάσεις της KickMoto.

Η υπέροχη αυτή Duke παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη της και ήδη κάνει τα κεφάλια να γυρίζουν στους δρόμους του Χάλιφαξ στον Καναδά.