Η Άννα Διαμαντοπούλου θα αναλάβει υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού

Τις αλλαγές στο κόμμα και στην κοινοβουλευτική διάταξη στο ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει αύριο, Δευτέρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Χάρης Δούκας, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος και μια σειρά στελεχών θα μετάσχουν στο 11μελές Πολιτικό Κέντρο που θα έχει τον μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό και θα συνεδριάζει τακτικά. Ισχυρά αναβαθμισμένοι αναμένεται να είναι στελέχη της νεότερης γενιάς που στήριξαν Ανδρουλάκη, όπως οι Λευτέρης Καρχιμάκης, Όλγα Μαρκογιαννάκη, Κώστας Τσουκαλάς.

Θα ενισχυθεί ο πρωινός καφές με τη συμμετοχή του τομέα Επικοινωνίας (παραμένει ενισχυμένη η Στεφανία Μουρελάτου, ενώ προστίθεται ο Βαγγέλης Τσόγκας), του εκπροσώπου Τύπου Θανάση Γλαβίνα, του γραμματέα της ΚΟ και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το πρωί και να ακολουθήσει πανηγυρικού χαρακτήρα σύσκεψη στη Χ. Τρικούπη.

Θα ανακοινωθούν και αλλαγές στα κομματικά «χαρτοφυλάκια» με στόχο να δημιουργηθούν ισχυρά δίπολα απέναντι στους υπουργούς της κυβέρνησης τους οποίους οι σκιώδεις υπουργοί του ΠΑΣΟΚ θα παίζουν man to man προκειμένου να ενισχυθεί η κυβερνησιμότητα του ΠΑΣΟΚ.

Οι ρόλοι που επιφυλάσσει ο κ. Ανδρουλάκης έχουν ως εξής:

Ο Παύλος Γερουλάνος θα αναλάβει πρώτος τη τάξει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Το χαρτοφυλάκιο της Οικονομίας, που κατείχε μέχρι τώρα ο κ. Γερουλάνος, θα ανατεθεί σε άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Παραμένει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Δημήτρης Μάντζος. Γραμματέας ΚΟ στη θέση της Ευ. Λιακούλη θα αναλάβει ο βουλευτής Κέρκυρας Δημήτρης Μπιάγκης.

Διακριτά χαρτοφυλάκια αναμένεται να αναλάβουν ο Μιχάλης Κατρίνης η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Δημήτρης Μάντζος, ο Παναγιώτης Δουδωνής ο Παύλος Χρηστίδης αλλά και η Μιλένα Αποστολάκη.