Μια Γερμανική Φιλοζωική Οργάνωση αναλαμβάνει δράση και χρηματοδοτεί την εκστρατεία για στειρώσεις σε δεσποζόμενα ζώα, αυτή τη φορά σε Συκιά και Σάρτη.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική προσπάθεια η οποία θα εξασφαλίσει την ευζωία των ζώων, αλλά θα βοηθήσει και τους κηδεμόνες τους, οι οποίοι πιθανόν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος αυτού του υποχρεωτικού πλέον μέτρου.

«Είναι μια δράση από Γερμανική Φιλοζωική Οργάνωση, η υπεύθυνη της οποίας επισκέπτεται τη Χαλκιδική και ειδικά την Σάρτη τους καλοκαιρινούς μήνες. Βασική της ανησυχία ήταν τα να στειρωθούν τα δεσποζόμενα ζώα, γιατί όπως ξέρετε πολλοί είναι αυτοί που κάποτε τα παρατούν στους δρόμους και καταλήγουν αδέσποτα με μετέπειτα ανεξέλεγκτες γέννες. Η ιατρική ευζωία των ζώων είναι το κύριο μέλημα αυτής της οργάνωσης και θέλει να βοηθήσει στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης», σημειώνει η υπεύθυνη για τις δωρεάν στειρώσεις σε Συκιά και Σάρτη κα. Φραντζέσκα Γιαννάκυρη και παρακινεί τους κηδεμόνες των ζώων να προχωρήσουν στην δωρεάν στείρωση που είναι εξαιρετικής σημασίας για πολλούς λόγους.

«Αρχικά, η στείρωση είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως ο μοναδικός και ανθρώπινος τρόπος διαχείρισης του υπερπληθυσμού των κατοικίδιων ζώων. Επίσης, εξασφαλίζεται η υγεία του ζώου μιας και εξαλείφονται τα επιθετικά φαινόμενα μεταξύ αρσενικών ζώων, οι μεταδοτικές ασθένειες, που μεταδίδονται κυρίως με τη γενετήσια πράξη και τη γέννα. Ταυτόχρονα, δημιουργείται ένας αριθμητικά διαχειρίσιμος αδέσποτος πληθυσμού που συνεπάγεται και κοινωνικά οφέλη», τονίζει η ίδια.

Η δωρεάν στείρωση θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα από 18 έως 22 Νοεμβρίου και για να δηλώσετε και το δικό σας ζωάκι μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη της δράσης Φραντζέσκα Γιαννάκυρη στο 6995353127.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Πηγή: xalkidikipolitiki.com

Χορηγός Επικοινωνίας