Tο Sky News αναφέρει σε ανάλυσή του τι μπορεί να ακολουθήσει μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, εάν αυτός επιβεβαιωθεί.

Ομοίως με τη Χαμάς, η μαχητική ομάδα υποστηρίζεται από το Ιράν. Ο ηγέτης της Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα τον περασμένο μήνα.

Το Sky News γράφει ότι η είδηση ότι ο ηγέτης της Χαμάς μπορεί να έχει σκοτωθεί θα μπορούσε να οδηγήσει τη Χεζμπολάχ να σηματοδοτήσει ότι είναι έτοιμη να «κάνει συμβιβασμούς».

«Σίγουρα οι άνθρωποι με τους οποίους έχω μιλήσει υποδηλώνουν ότι αυτό μπορεί να είναι ένας δρόμος προς την αποκλιμάκωση. Τώρα, μπορεί να είναι ένα ελικοειδές μονοπάτι. Μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, αλλά τώρα υπάρχει ένα γεγονός και μια δυνατότητα όπου μπορεί να φαίνεται μια διέξοδος από αυτή την κρίση», λέει ο ανταποκριτής του Sky News.

Εξηγεί ότι η Χεζμπολάχ «δεν είναι η ίδια μαχητική δύναμη» που ήταν πριν από την επιχείρηση του Ισραήλ στον Λίβανο στις αρχές του μήνα.

«Έχουν εκτεθεί και έχουν διεισδύσει οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και έχουν αποδειχθεί αρκετά αδύναμοι σε πολλά σημεία», προσθέτει.

«Σίγουρα, οι Ισραηλινοί μπορεί κάλλιστα να πιστεύουν ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσπαθήσουν να αναδιαμορφώσουν τη Μέση Ανατολή, να πάρουν όσα περισσότερα μπορούν και να ανατρέψουν αυτό το status quo.

«Σίγουρα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά τις μάχες.

«Θέλουν να δείξουν ότι έχουν αυτοπεποίθηση και ότι επιστρέφουν».