Δεν έχει τέλος το θρίλερ με τα νεκρά βρέφη σε Αμαλιάδα και Αχαΐα που βρίσκονταν υπό την επίβλεψη της 24χρονης Ειρήνης προτού αφήσουν την τελευταία τους πνοή, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν έως τώρα ευρήματα που να στοιχειοθετούν εγκληματική ενέργεια.
Αν υποθέσουμε ότι πρόκειται για συμπτώσεις, τότε «μιλάμε για κάτι το πρωτόγνωρο παγκοσμίως» σχολίασε ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στο MEGA. Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, από την πλευρά του, σχολιάζοντας τη νέα δήλωση της 24χρονης ότι «δεν είναι η νέα Πισπιρίγκου» είπε ότι για να ασκηθεί δίωξη ή να ζητηθεί προκαταρκτική, ο εισαγγελέας κάτι βλέπει.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κατηγορίες, δήλωσε ο κ. Τσούκαλης για να προσθέσει στη συνέχεια: «Η κοπέλα όπως κυκλοφορεί ευρέως έχει κάποια ψυχολογικά προβλήματα. Έχει ειπωθεί κατ’ επανάληψη αυτό, μένει να αποδειχτεί αν είναι αλήθεια. Μακάρι να διαψευτούμε. Από εκεί και πέρα οι συμπτώσεις των θανάτων των τεσσάρων παιδιών συν ένα που έχουν χαθεί παρουσία της, με τον νόμο των πιθανοτήτων θα πραγματικά θα ψάχνει ώρες κανείς να δει πότε μπορεί να συμβεί».
Επομένως, κατά τον κ. Τσούκαλη, για να ασκηθεί και δίωξη ή να ζητηθεί προκαταρκτική από τον εισαγγελέα, δεν είναι τυχαία τα γεγονότα.
«Κάτι βλέπει ο εισαγγελέας. Κάτι συμβαίνει. Θέλω να πιστεύω ότι θα διαψευστούμε όλοι και ότι δεν είναι ένοχη. Όμως δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι πως έχουμε μια περίπτωση μιας κοπέλας που βρέθηκε στον θάνατο των παιδιών και ενδεχομένως έχει κάποια συμμετοχή. Το πώς και το γιατί μένει να αποδειχθεί», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Η σοκαριστική υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατο του τελευταίου βρέφους, ενός αγοριού 15 μηνών που έφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου στην Αμαλιάδα.
Το κοινό πρόσωπο στους θανάτους των βρεφών είναι η Ειρήνη, η οποία ήταν παρούσα όταν συνέβησαν. Η 24χρονη – που έχασε κι η ίδια τα δύο παιδιά της πριν από δύο χρόνια – ήταν συγκάτοικος και φίλη της μητέρας του μωρού που πέθανε στις 5 Αυγούστου.
Και ενώ τα ερωτήματα παραμένουν ακόμη αναπάντητα, η ίδια εμφανίστηκε στην εκπομπή LIVE NEWS επιμένοντας στην αθωότητά της. Μάλιστα, εξακολουθεί να υποστηρίζει πως ο μικρός Παναγιώτης ήταν ζωντανός όταν έφτασε στο νοσοκομείο, παρά τις καταθέσεις των γιατρών περί του αντιθέτου.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» με την Αναστασία Γιάμαλη σημείωσε κάτι πολύ σημαντικό που δείχνει και την κατεύθυνση της έρευνας που έχει ξεκινήσει από τις εισαγγελικές Αρχές.
Όπως είπε, και για τα πέντε βρέφη οι φάκελοι των ιατροδικαστικών εξετάσεων παραμένουν ανοιχτοί αφού σε κανέναν δεν αναφέρεται ως τελική αιτία θανάτου κάποιο παθολογικό αίτιο. Σε τρεις από αυτούς αναφέρεται ως διάγνωση η «διάμεση πνευμονίτιδα» χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ποιο ήταν το αίτιο που την προκάλεσε.
Μάλιστα όπως επισήμανε ο κ. Λέων τουλάχιστον σε τρία βρέφη που πέθαναν εντοπίζονται σημαντικά κοινά στοιχεία και χαρακτηριστικά πρόκλησης θανάτου. «Η πνευμονίτιδα είναι μία κατάσταση μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους. Για παράδειγμα ενδογενείς λόγους, όπως ένα μικρόβιο, ιό ή λοίμωξη αναπνευστικού. Έχουμε μία πνευμονία που προκαλεί πνευμονίτιδα κι εκεί όντως μπορεί να έχουμε θάνατο, αλλά από τη βαριά λοίμωξη αναπνευστικού. Άλλοι λόγοι είναι εξωγενείς, όπως η χρήση ουσιών».
Παράλληλα τόνισε πως δεν θα πρέπει να συγχέουμε τις υποθέσεις της Πάτρας και της Αμαλιάδας: «Στην υπόθεση της Πάτρας έχουμε παθολογικά αίτια, στην υπόθεση της Αμαλιάδας έχουμε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις με κοινά ευρήματα, τα οποία δεν μπορεί να παραμείνουν ως αιτία θανάτου και πρέπει να αιτιολογηθούν».
Ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν πάει κάπου η έρευνα και ότι όλοι συζητούν αυτό το θέμα διότι εάν είναι συμπτώσεις όλα αυτά, τότε μιλάμε για κάτι το πρωτόγνωρο παγκοσμίως.
«Η ΕΛ.ΑΣ. είχε ερευνήσει την υπόθεση, είχε κάνει ξεχωριστό φάκελο για κάθε παιδί και τα είχε παραδώσει. Είχε ‘κλείσει’ από την Αστυνομία. Δεν υπάρχουν ένοχοι και κατηγορούμενοι. Υπάρχει εισαγγελική έρευνα», δήλωσε μιλώντας στο MEGA. Και κατέληξε λέγοντας ότι «εάν διαταχθεί η Αστυνομία να κάνει εκ νέου έρευνα, τότε θα είναι διαφορετικά τα πράγματα».