Συμπληρωματική κατάθεση για τον θάνατο του βρέφους της φίλης της, με την οποία συγκατοικούσαν, έδωσε η 24χρονη Ειρήνη από την Αμαλιάδα.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ με τους μυστηριώδεις θανάτους των τεσσάρων βρεφών σε Αχαΐα και Αμαλιάδα.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, η 24χρονη το μεσημέρι της Τετάρτης (23/10) εμφανίστηκε αυτοβούλως με τη δικηγόρο της, Βούλα Δημητριάδου, στο Τμήμα Ασφαλείας της Αμαλιάδας, ζητώντας να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Αμαλιάδα: Τι υποστήριξε η 24χρονη στη συμπληρωματική κατάθεση

Η 24χρονη Ειρήνη ζήτησε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για τον θάνατο του βρέφους της φίλης της, με την οποία συγκατοικούσαν, και άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 Αυγούστου 2024.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατέθεσε πως ισχύουν τα όσα είχε πει στην αρχική της κατάθεση.

«Θέλω επιπλέον να τονίσω ότι, όταν ήρθε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που καλέσαμε, το μωρό ήταν ζωντανό. Πώς γίνεται να του έκανα κάτι εγώ και να πέθανε; Αφού ήταν ζωντανό» είπε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας καθώς υπήρξε ο θάνατος του μωρού φίλης της το καλοκαίρι, με την πλευρά της μητέρας του παιδιού και της 24χρονης να υποστηρίζουν ότι το μωρό πήγε ζωντανό στο νοσοκομείο και να αναζητούν ευθύνες από τους γιατρούς, ενώ το νοσοκομείο επιμένει ότι το μωρό έφθασε εκεί νεκρό.

Χθες υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση και ζητήθηκε δικαστική έρευνα για τους θανάτους των τριών μωρών, των δύο της 24χρονης και του μωρού της φίλης της που πέθανε τον περασμένο Αύγουστο.

Η 24χρονη γυναίκα, που και η ίδια έχει χάσει δύο μωρά, είναι ο «κοινός παρονομαστής», καθώς ήταν η μητέρα δύο κοριτσιών που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα ενός έτους (2022-2023), ενώ ήταν παρούσα στον θάνατο δύο ακόμη βρεφών. Το 2021 πέθανε το αγοράκι μιας φίλης της και το 2024 το παιδί της καλύτερής της φίλης.

Η δικηγόρος της Ειρήνης, Βούλα Δημητριάδου, μίλησε στον ΑΝΤ1, υπογραμμίζοντας ότι «μεγάλωσε σε πολύ παθογενές περιβάλλον, καθώς είχε προβλήματα με τη μητέρα της».

Αφού αναρωτήθηκε γιατί ανοίγει τώρα η συγκεκριμένη υπόθεση, από τη στιγμή που έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και βγήκαν τα ιατρικά πορίσματα για τα νεκρά μωρά, αναφέρθηκε στο ένα από τα δύο βρέφη που έχασε η 24χρονη.

«Το παιδί κατά τον τοκετό παρουσίασε πρόβλημα υγείας και μπήκε στη θερμοκοιτίδα, ξεκίνησε εισαγγελική, έγινε νεκροψία, έγινε τοξικολογική, βρέθηκε η αιτία θανάτου που ήταν πνευμονίτιδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το δεύτερο παιδί, πρόσθεσε: «Για τον θάνατο του δύο μηνών μωρού έχει ανατεθεί στην Εισαγγελία, έχει γίνει τοξικολογική και υπάρχει πόρισμα για τυχόν θάνατο από επιληπτική κρίση». Η δικηγόρος συμπλήρωσε πως «διατάχθηκε εξέταση γονιδιακού ελέγχου», καθώς, όπως αποκάλυψε, η μητέρα της Ειρήνης είχε χάσει επίσης ένα νεογέννητο μωρό.

Αμαλιάδα: Καθαρός ο γονιδιακός έλεγχος για το πρώτο μωρό της 24χρονης

Εν τω μεταξύ, ο γονιδιακός έλεγχος που έγινε για τα δύο άτυχα βρέφη της 24χρονης Ειρήνης φέρνει νέα τροπή στην υπόθεση.

Ο έλεγχος που έγινε στο πρώτο παιδί που πέθανε είναι καθαρός και δεν οφείλεται σε γονιδιακό πρόβλημα, όπως τουλάχιστον φέρεται να ισχυριζόταν η 24χρονη μητέρα από την Αμαλιάδα, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες από την εκπομπή «Livenews» στο Mega, για το δεύτερο παιδί χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.