Κινήθηκαν δύο διαδικασίες αυτοφώρου σε μία εβδομάδα και ενημερώθηκαν οι οικογένειες και τα σχολεία τους  

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει σε ολόκληρη τη χώρα το φαινόμενο της βίας μεταξύ ανηλίκων, καθώς και της παραβατικής τους συμπεριφοράς, με βανδαλισμούς και διάφορες άλλες παρανομίες.

Εξάλλου, τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δείχνουν ραγδαία αύξηση στα κρούσματα βίας μεταξύ ανηλίκων, με το ποσοστό της αύξησης των συλλήψεων φέτος να ανέρχεται σε 46%,  σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Η Αλεξανδρούπολη, δυστυχώς, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτό το θλιβερό φαινόμενο. Συχνά ακούμε για περιστατικά bullying, ενώ ακόμη συχνότερα για καταστροφές σε δημόσιους χώρους, ακόμη και εντός σχολικών συγκροτημάτων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, στην αυλή δημοτικού σχολείου, άγνωστοι προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε ένα παγκάκι, ενώ στη συνέχεια έκαψαν έναν κάδο, απέναντι από το σχολείο. Καταστροφές καταγράφηκαν και στις Φέρες, όπου κάποιοι έσπασαν τα τζάμια του Πολύκεντρου Φερών και έκαψαν κάδους απορριμμάτων επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου. Καθημερινοί είναι και οι βανδαλισμοί σε παιδικές χαρές, πάρκα, πλατείες, ακόμη και στα ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου.

Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα, όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, κινήθηκαν δύο διαδικασίες αυτόφωρων για εφήβους, καθώς στη μία περίπτωση χρησιμοποιούσαν δυναμιτάκια και στην άλλη τραμπαλίζονταν σε ένα κιόσκι παιδικής χαράς. «… και μάλιστα τα έβγαζαν στο tik – tok και ήμαστε αναγκασμένοι να ενημερώσουμε τους γονείς και τα σχολεία για την ασφάλειά τους», τόνισε ο Δήμαρχος.

Όπως σημείωσε, οι βανδαλισμοί σε δημόσιους χώρους, όχι μόνο στις παιδικές χαρές είναι καθημερινό φαινόμενο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ξέρετε τι γίνεται στα σχολεία, τα δικά μας σχολεία δεν είναι εκτός του πλαισίου των σχολείων που βλέπουμε στην Αθήνα και γενικότερα στην Αττική».
Κ.Η.