ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Σε απολογία Λαμέλα – Λουτσέσκου για την ένταση στο ντέρμπι

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ο Έρικ Λαμέλα κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της Super League, ενώ ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ προχώρησε σε πειθαρχικές διώξεις κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή τα περιστατικά που διαδραματίστηκαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, το βράδυ της Κυριακής στην OPAP Arena.

Συνολικά, επτά ομάδες θα παρουσιαστούν στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League, λόγω παραβάσεων που σημειώθηκαν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Στις ομάδες που καλούνται σε απολογία περιλαμβάνονται η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο ΟΦΗ, ο Παναιτωλικός, ο Πανσερραϊκός, η Λαμία και ο ΠΑΟΚ.

Ειδικά για το ντέρμπι στην “OPAP Arena”, πέραν του Ραζβάν Λουτσέσκου και του Έρικ Λαμέλα, σε απολογία κλήθηκαν ο βοηθός προπονητή της ΑΕΚ, Ντάνιελ Βέγκα, καθώς και οι Κυριάκος Γιαντσίδης και Ευριπίδης Καλταμπανίδης από το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Κυριάκου Γιαντσίδη για τη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις εκθέσεις της αστυνομίας και του παρατηρητή, τα επεισόδια μετά τη λήξη του αγώνα καταγράφηκαν με λεπτομέρεια. Η αστυνομική έκθεση αναφέρει ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, και ο συνοδός του φέρονται να προέβησαν σε χειρονομίες προς τους φιλάθλους της ΑΕΚ, που βρίσκονταν κοντά στη φυσούνα του γηπέδου. Το επεισόδιο κλιμακώθηκε όταν ο Έρικ Λαμέλα πέταξε ένα χάνζαπλαστ προς τον Λουτσέσκου, ο οποίος απάντησε με χειρονομία που εκλήφθηκε ως φτύσιμο προς τον παίκτη της ΑΕΚ.

Πριν από το επεισόδιο, ο παρατηρητής του αγώνα κατέγραψε ότι ο Λουτσέσκου είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο και με χειρονομίες προς την εξέδρα προκάλεσε αντιδράσεις, οδηγώντας σε έντονη λογομαχία με τον Ντάνιελ Βέγκα. Αυτή η αντιπαράθεση αποτέλεσε την αρχή του επεισοδίου με τον Λαμέλα.

Παράλληλα για την ένταση που υπήρξε με την αστυνομία, αναφέρει πως διαπιστευμένος άνθρωπος του ΠΑΟΚ κινήθηκε απειλητικά προς αυτούς της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να μπουν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ .στην μέση και να χωρίσουν, με αποτέλεσμα να δεχθούν κλωτσιές και δύο από αυτούς να διακομιστούν στο 401. Επίσης στην έκθεση του παρατηρητή αναφέρονται και οι χειρονομίες του φροντιστή του ΠΑΟΚ προς την εξέδρα κατά την είσοδο στη φυσούνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει ξεκινήσει προανάκριση από τη Διεύθυνση αθλητικής βίας για παραβάσεις περί βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη κοινής ειρήνης και απλή σωματική βλάβη του ποινικού κώδικα.