Μεγάλο προβληματισμό σε γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα έχει προκαλέσει περιστατικό που σημειώθηκε χθες (16/10) το πρωί σε αστικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στη Λεπενού.

Ένας 26χρονος που επέβαινε σε αυτό, δεν δίστασε να κατεβάσει το παντελόνι του μπροστά σε μία 14χρονη μαθήτρια και στους υπόλοιπους, εμβρόντητους επιβαίνοντες.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης, περί τις 7.30. Οι μαθητές επιβιβάστηκαν στο αστικό λεωφορείο, που εκτελούσε δρομολόγιο από Αγρίνιο προς Λεπενού, για να πάνε στο σχολείο τους, στο Γυμνάσιου Λεπενούς και μαζί τους επιβιβάστηκε ο 26χρονος.

Ο νεαρός φέρεται να άρχισε να παρενοχλεί μία 14χρονη μαθήτρια, ενώ κάποια στιγμή κατέβασε το παντελόνι τους μένοντας γυμνός μπροστά στους υπόλοιπους επιβάτες.

Η 14χρονη και οι συμμαθητές της, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέβηκαν και μπήκαν γρήγορα στο προαύλιο του σχολείου, όπου προσπάθησε να τους ακολουθήσει ο επιδειξίας. Η διευθύντριά του σχολείου ειδοποίησε την Αστυνομία που έφθασε στο σημείο και προχώρησε στη σύλληψή του.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ο νεαρός οδηγήθηκε ενώπιον Εισαγγελέα ενώ έχει εξεταστεί και από ψυχολόγους.

Παράλληλα, σε βάρος του οδηγού του λεωφορείου έχει κατατεθεί από γονιό παιδιού που επέβαινε στο όχημα μήνυση, με την οποία και ζητεί την ποινική του δίωξη για παραμέληση εποπτείας των μαθητών.