Η πρώτη χώρα που έβαλε στη λίστα προϊόντων της Morbidelli είναι η Ιταλία και το μοντέλο δείχνει πολλά υποσχόμενο.

Έχουμε πολλά χρόνια να δούμε μεγάλο adventure μοντέλο με έναν μεγάλο δικύλινδρο V2 κινητήρα στα σπλάχνα του. Η Morbidelli λοιπόν τόλμησε (και καλά έκανε) να κατασκευάσει το πρώτο της μεγάλο adventure μοντέλο έχοντας ως βάση έναν V2 του λίτρου τον οποίο γνωρίσαμε πρώτη φορά στο power cruiser C1002V.

Ξεκινώντας από τον σχεδιασμό, το νέο Morbidelli T1002VX ξεφεύγει από τα καθιερωμένα έχοντας ένα δυναμικό φωτιστικό σώμα εμπρός και ψηλό ρύγχος που τονίζει τον περιπετειώδη χαρακτήρα του. Το σημείο του ρεζερβουάρ είναι διογκωμένο για καλή προστασία, ενώ πίσω είναι πιο μίνιμαλ με τη σέλα να είναι αναπαυτική για πολλά συνεχόμενα χιλιόμετρα.

Ο κινητήρας είναι V2 997 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 87,2 ίππους και 89 Nm ροπής. Συνοδεύεται από ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως Ride by Wire γκάζι, traction control και 4 προγράμματα οδήγησης, ενώ στον βασικό εξοπλισμό συναντάμε cruise control, ABS Pro που απενεργοποιείται στον πίσω τροχό.

Οι αναρτήσεις είναι της KYB με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω. Συνεργάζονται με ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο και φρένα της J.Juan, ενώ οι τροχοί είναι ακτινωτοί 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω με ενδιάμεσα tubeless ελαστικά.

Εντυπωσιακός είναι και ο εξοπλισμός που περιλαμβάνει οθόνη TFT 7 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας Bluetooth, USB θύρα φόρτισης, ρυθμιζόμενη ζελατίνα και θερμαινόμενα grip/σέλα. Η καινούρια μοτοσικλέτα της Morbidelli αναμένεται και στην Ελλάδα από το 2025 με την τιμή στην Ιταλία να έχει ανακοινωθεί στις 9.990 ευρώ!