Η Scout Motors, η θυγατρική της Volkswagen στις ΗΠΑ, δημοσίευσε κάποιες αρχικές φωτογραφίες από τα δύο νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της που θα παρουσιαστούν επίσημα σύντομα.

H Scout Motors μετρά ήδη δύο χρόνια από την ανακοίνωση της ίδρυσής της και στις 24 Οκτωβρίου (τρέχοντος έτους) θα παρουσιάσει επίσημα τα πρώτα μοντέλα της στην πόλη Φράνκλιν της πολιτείας του Τενεσί. Η θυγατρική της Volkswagen σκοπεύει να επαναφέρει στην εποχή μας ένα θρυλικό για τους Αμερικανούς όχημα.

Η νεοσύστατη εταιρεία δημοσίευσε λίγες φωτογραφίες από τα δύο καινούργια αυτοκίνητά της, ένα SUV και ένα pickup, τα οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Αυτές είναι σκοπίμως σκοτεινές για να μην φαίνονται λεπτομέρειες από το αμάξωμά τους αλλά μόνο το γενικό περίγραμμα αυτού.

Σκοπός είναι να επανέλθει στην αγορά των ΗΠΑ ο «διάδοχος» του International Harvester Scout, ενός εκτός δρόμου μοντέλο το οποίο κατασκευαζόταν από το 1961 έως το 1980 και είχε μεγάλη απήχηση στην αμερικανική αγορά.

Στις σχετικές φωτογραφίες μπορούμε να διακρίνουμε ότι το SUV θυμίζει το Range Rover αλλά έχει πιο γωνιώδη πίσω όψη, με περισσότερο έντονα διαμορφωμένο προφυλακτήρα. Το pickup είναι διπλοκάμπινο, έχει πιο επίπεδη οροφή από τη SUV εκδοχή του και σχετικά μακριά καρότσα και μεγάλο χώρο φόρτωσης.

Εκτός από τις φωτογραφίες Η Scout Motors ανήρτησε και ένα σύντομης διάρκειας προωθητικό βίντεο των δύο αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της με σκοπό να αποτίνει φόρο τιμής τόσο στο ιστορικό Scout όσο και στους φίλους του μοντέλο που διατήρησαν τον θρύλο του για σχεδόν 44 χρόνια από τότε που έπαψε να παράγεται αλλά και στήριξαν την προσπάθεια της να το επαναφέρει.

Όπως έγινε γνωστό, τα καινούργια μοντέλα θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται εντός του 2026 και η τιμή πώλησής τους ενδεχομένως να αρχίζει από τα 50.000 δολάρια. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί στην πράξη, το pickup θα είναι σημαντικά φθηνότερο από το αμιγώς ηλεκτρικό GMC Hummer.