Υποστηρικτές της Παλαιστίνης κατηγόρησαν την Μπέλα Χαντίντ για υποκρισία επειδή συμμετείχε στην επίδειξη μόδας της Victoria’s Secret 2024, καθώς το διάσημο brand εσωρούχων έχει δεσμούς με το Ισραήλ.

Το 28χρονο super model εντυπωσίασε καθώς έκλεισε την επίδειξη μόδας με κόκκινα εσώρουχα και ένα statement παλτό το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Υόρκη.

Και ενώ η Χαντίντ αποθεώθηκε για την επιστροφή της στην πασαρέλα, οι υποστηρικτές της Παλαιστίνης την επέκριναν έντονα για την επιλογή της.

Το μοντέλο έχει δείξει την έντονη αντίθεσή της στην κατοχή της Γάζας από το Ισραήλ, καθώς ο πατέρας της Μοχάμεντ Χαντίντ γεννήθηκε στην Παλαιστίνη.

Η Μπέλα και η 29χρονη αδελφή της, Τζίτζι, η οποία επίσης συμμετείχε στο σόου, έχουν μιλήσει κατά της κατοχής του Ισραήλ και του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας σε δεκάδες περιπτώσεις.

Η μικρότερη αδελφή Χαντίντ έχει φτάσει στο σημείο να πει ότι «δεν φοβάται να χάσει δουλειές στο μόντελινγκ» λόγω της στάσης της απέναντι στο Ισραήλ, κάτι που έκανε τους θαυμαστές της να απορούν με την επιλογή της να περπατήσει στην πασαρέλα για ένα brand που διατηρεί δεσμούς με το Ισραήλ.

Ένας από τους κύριους προμηθευτές των εμπορευμάτων της Victoria’s Secret είναι ο ισραηλινός γίγαντας κλωστοϋφαντουργίας Delta Galil Industries Ltd.

Η μάρκα εσωρούχων άνοιξε επίσης δύο νέα καταστήματα στο Ισραήλ πέρυσι, ενώ η χώρα βρισκόταν σε πόλεμο, ενώ ένας παλαιστινιακός όμιλος ενθαρρύνει το μποϊκοτάζ της μάρκας στο σύνολό της.

Γράφοντας στο X (πρώην Twitter) μετά το σόου, πολλοί θαυμαστές μοιράστηκαν την απογοήτευσή τους για την Μπέλα Χαντίντ.

«Το ότι η Μπέλα κάνει επίδειξη μόδας της Victoria’s Secret είναι ενδιαφέρον, δεδομένου ότι είναι υπέρ του Ισραήλ», είπε ένας.

«Δεν είναι γενικά απαίσια η Victoria’s Secret; Και μια σιωνιστική εταιρεία», έγραψε ένας άλλος.

Η Μπέλα έχει μιλήσει για το ότι έχει χάσει φίλους με τη στάση της, ενώ έχει δεχτεί bullying για την καταγωγή της όταν ήταν μικρή. Ακόμη, έχει κατηγορηθεί για αντισημιτισμό, κάτι που η ίδια έχει αρνηθεί.