Έγκλημα στο Ρέθυμνο: Αναβιώνει στο Εφετείο η δολοφονία του 49χρονου κυνηγού – Εξετάζονται αυτόπτες μάρτυρες

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας (21/10), στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, η δίκη για τη δολοφονία 49χρονου κυνηγού στο Μπαλί, τον Νοέμβριο του 2019, από έναν 50χρονο -σήμερα), κτηνοτρόφο.

Η υπόθεση εκδικάζεται από την αρχή στο Εφετείο, έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου στις 15 Ιανουαρίου, για οριστική αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης και την επανεκκίνησή της με νέα σύνθεση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Η δίκη ξεκίνησε με την εξέταση αυτοπτών μαρτύρων, σύμφωνα με το creta24.gr.

Ο 50χρονος έφτασε νωρίς το πρωί στα δικαστήρια, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 2019. Ο 49χρονος είχε πάει για κυνήγι μαζί με άλλα άτομα όταν ο σκύλος του μπήκε στο μαντρί του 45χρονου (τότε) κτηνοτρόφου. Ακολούθησε έντονη λογομαχία με συνέπεια και οι δύο να βγάλουν όπλα και να πυροβολήσουν ο ένας τον άλλον, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 49χρονου κυνηγού.

O 45χρονος -τότε κτηνοτρόφος- υποστήριξε μέσω του συνηγόρου του ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει το θύμα και δήλωσε πως το σκυλί του 49χρονου μπήκε στον χώρο του και επιτέθηκε σε δικό του ζώο και ότι ο ίδιος πυροβόλησε μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον δράστη, ο κυνηγός πυροβόλησε εναντίον του και αφού τον τραυμάτισε, εκείνος ανταπέδωσε τα πυρά, χτυπώντας τον θανάσιμα.