Πληροφορίες για έκρηξη και πυροβολισμούς στις εγκαταστάσεις τουρκικής εταιρείας αεροδιαστημικής (TAI) μεταδίδουν διεθνή και τουρκικά ΜΜΕ.

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ακούστηκε έκρηξη και ακολούθησαν πυροβολισμοί στις εγκαταστάσεις τουρκικής εταιρείας αεροδιαστημικής και αμυντικής βιομηχανίας», γράφει το ΑΡ.

Η τηλεόραση HaberTurk αναφέρει ότι η έκρηξη την Τετάρτη μπορεί να προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας.

Έσπευσαν δυνάμεις ασφαλείας, αναφορές για δύο νεκρούς -Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση και αναφέρεται σε «μάρτυρες» και τραυματίες. Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον δύο άτομα, χωρίς, ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές να επιβεβαιώνονται επίσημα, για την ώρα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις ασφαλείας, ασθενοφόρα και πυροσβέστες, ενώ οι υπάλληλοι της εταιρείας μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Το CNN Turk κάνει λόγο για παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη μπροστά από την πύλη και ακολούθησαν συμπλοκές των τρομοκρατών με τις δυνάμεις ασφαλείας του κτιρίου, ενός βιομηχανικού πάρκου, όπως εξηγούν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Φωτογραφία που φέρεται να δείχνει δράστη της επίθεσης στην τουρκική εταιρεία -Αναφορές για ομήρους

Το CNN Turk μεταδίδει πως «τρομοκράτες έφτασαν στο σημείο με ταξί» και ότι, μετά την έκρηξη, άρχισαν να πυροβολούν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η παρακάτω εικόνα, που τραβήχτηκε από πολίτη στο σημείο, φέρεται να δείχνει δράστη της επίθεσης:

ΜΜΕ αναφέρουν πως δεν είναι ξεκάθαρο εάν το περιστατικό έχει λήξει, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για κατάσταση ομηρίας σε εξέλιξη.

Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα με νεκρούς και τραυματίες, γράφει ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στο σημείο σημειώθηκε «τεράστια έκρηξη» και πως στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί. Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι σημειώθηκε συμπλοκή με πυροβολισμούς μεταξύ των δραστών και αστυνομικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας έκανε ανάρτηση στην οποία γράφει:

«Τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά των εγκαταστάσεων της Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAŞ) στην Άγκυρα.

Δυστυχώς, έχουμε μάρτυρες και τραυματίες μετά την επίθεση.

Είθε ο Θεός να λυπηθεί τους μάρτυρες μας και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας.

Το κοινό θα ενημερώνεται για τις εξελίξεις. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις δηλώσεις που γίνονται από επίσημες πηγές».

Η Turkish Aerospace Industries Inc. (ΤΑΙ) είναι το τεχνολογικό κέντρο σχεδιασμού, ανάπτυξης, παραγωγής, συντήρησης μετά την πώληση εναέριων πλατφορμών στην Τουρκία. Η εταιρεία παράγει ανταλλακτικά για το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, το Airbus A380, και το στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος, το Airbus A400M.