Το Tripadvisor έδωσε στη δημοσιότητα τις λίστες του με τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για το 2024.

Μάλιστα, η λίστα δεν είναι μόνο μία, καθώς περιλαμβάνει διαφορετικές κατηγορίες: για fine dining, casual dining, pet friendly, hidden gems (κρυμμένα διαμαντάκια), vegan, date night κ.λπ.

Στην κατηγορία του casual dining, μάλιστα, φιγουράρει και ένα ελληνικό εστιατόριο.

«Αυτά τα εστιατόρια μπορεί να είναι casual, αλλά δεν υπάρχει τίποτα casual στο πόσο πολύ τα αγαπούν οι ταξιδιώτες. Γιατί το πραγματικά καλό φαγητό και τα πραγματικά καλά vibes είναι ένας συνδυασμός που κερδίζει.

Ο τίτλος των Travelers’ Choice Awards Best of the Best γιορτάζει το υψηλότερο επίπεδο αριστείας στα ταξίδια. Απονέμεται σε όσους λαμβάνουν μεγάλο όγκο κριτικών και απόψεων από πάνω και πέρα ​​από την κοινότητα του Tripadvisor σε διάστημα 12 μηνών», αναφέρει το Tripadvisor στην περιγραφή της κατηγορίας.

Στην 8η θέση, λοιπόν, βρίσκεται ένα ελληνικό εστιατόριο, το Thes «Greek Creative Cuisine» στου Ψυρρή, που άνοιξε τις πόρτες του το 2019.

«Επαναλαμβάνει τις παραδοσιακές γεύσεις με μια μοντέρνα πινελιά – κάτι που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι περίεργοι ταξιδιώτες. Γευτείτε τον μουσακά με ένα ποτήρι ντόπιο κρασί. Θα βρείτε ότι κάθε πιάτο είναι όμορφα επιμεταλλωμένο και το φιλικό προσωπικό θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Είναι ένα ζωντανό μέρος για ένα χαλαρό βράδυ», αναφέρει το Tripadvisor.

Την ίδια στιγμή, στην κατηγορία των καλύτερων fine dining εστιατορίων, στην κορυφή βρίσκεται το Restaurant Pic με τρία αστέρια Michelin στο Valance της Γαλλίας.

Το Restaurante 1621 στην Καρταχένα της Κολομβίας διεκδικεί το ασημένιο μετάλλιο, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Northcote στο Lancashire στο Ηνωμένο Βασίλειο.