Μπορεί πολλοί να… φλερτάρουν με το δεύτερο μονοθέσιο της Sauber για το 2025. Ο Ματία Μπινότο, όμως, φέρεται να έχει άλλα πλάνα στο μυαλό του.

Η ελβετική ομάδα δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το ποιος θα οδηγεί δίπλα στον Νίκο Χούλκενμπεργκ το 2025. Εν τω μεταξύ τόσο η Williams όσο και η McLaren προσπαθούν να πείσουν τον Μπινότο να πάρει έναν εκ των Κολαπίντο η Μπορτολέτο για του χρόνου.

Οι προθέσεις των δύο βρετανικών ομάδων είναι προφανείς. Θέλουν να δώσουν χρόνο συμμετοχής στους ταλαντούχους οδηγούς τους αλλού, καθώς οι ίδιες έχουν «κλείσει» τις θέσεις τους για το εγγύς μέλλον.

Ωστόσο ο Ματία Μπινότο δεν δείχνει ιδιαίτερα γοητευμένος από μία τέτοια προοπτική. Να πάρει, δηλαδή, η ομάδα του τον ρόλο που έχει η Haas για την Ferrari ή εκείνον που είχε η Williams παλιότερα για την Mercedes.

Όλα δείχνουν ότι ο Ιταλός επιθυμεί έναν έμπειρο οδηγό ο οποίος να μην δεσμεύεται από κάποια άλλη ομάδα. Σε αυτήν την περίπτωση τρεις είναι οι επιλογές του Μπινότο. Είτε ένας εκ των δύο τωρινών οδηγών της Sauber είτε ο Μικ Σουμάχερ.

Από τους τρεις οι Ζου και Σουμάχερ δεν θα είχαν πρόβλημα να υπογράψουν μονοετή «prove-it» συμφωνία με την Sauber. Και εάν τα πάνε καλά του χρόνου να προσπαθήσουν να κλείσουν ένα πιο μακροχρόνιο συμβόλαιο μελλοντικά. Ο Ζου φέρνει σημαντικές χορηγίες ενώ ο Μικ φέρει το ιστορικό επίθετο του πατέρα του.

Από την άλλη υπάρχει και ο Μπότας, ο οποίος είναι σίγουρα ανώτερος οδηγικά από τους δύο παραπάνω. Αλλά ο Φιλανδός δεν τρελαίνεται για ένα μονοετές συμβόλαιο. Φυσικά ο ίδιος αναγνωρίζει ότι δεν του απομένουν πολλές επιλογές.

Ακόμη και εάν υπογράψει για το 2025 με την Sauber, δύσκολα θα παραμείνει σε αυτήν το 2026 όταν θα μετονομαστεί σε Audi. Επιπλέον ο Μπότας χαρακτήρισε στην Σιγκαπούρη ως «fake news» τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει ήδη υπογράψει με την Sauber. Πάντως εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα το θέμα θα έχει διευθετηθεί.