Premier League: Η Λίβερπουλ «άλωσε» το Μολινό και έπιασε κορυφή μετά την γκέλα της Μάντσεστερ Σίτι

Η Λίβερπουλ του Άρνε Σλοτ έδειξε πνεύμα μαχητικότητας στο «Μολινό» και κατέκτησε μια πολύτιμη νίκη με 2-1 απέναντι στη Γουλβς, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Premier League, κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση στον πίνακα της βαθμολογίας.

Οι «κόκκινοι» άνοιξαν το σκορ με τον Κονατέ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αλλά η Γουλβς αντέδρασε με τον Αϊτ Νουρί, που έφερε την ισοφάριση στο 56ο λεπτό. Ωστόσο, ο Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν αυτός που υπέγραψε τη νίκη της Λίβερπουλ με πέναλτι στο 61′, εξασφαλίζοντας τους τρεις βαθμούς.

Την ίδια ώρα, ο Λεάντρο Τροσάρ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο Λονδίνο, οδηγώντας την Άρσεναλ σε μια δραματική νίκη 4-2 επί της Λέστερ, με ένα γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, διατηρώντας την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Άρσεναλ προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο με γκολ από τους Μαρτινέλι και Τροσάρ. Όμως, η Λέστερ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της άμυνας και ισοφάρισε με δύο γκολ του Τζέιμς Τζάστιν. Οι «κανονιέρηδες» δεν τα παράτησαν, και με την πίεσή τους στα τελευταία λεπτά, ο Τροσάρ κατάφερε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ενώ ο Χάβερτζ έγραψε το τελικό 4-2 στο 90’+.

Παράλληλα, η Τσέλσι κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη με 4-2 απέναντι στην Μπράιτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τον Κόουλ Πάλμερ να γράφει ιστορία. Παρότι η Μπράιτον άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με τον Ρουτέρ, ο Πάλμερ χρειάστηκε μόλις 10 λεπτά για να πετύχει χατ-τρικ, σκοράροντας στο 21′, 28′ και 31′. Ακόμη κι όταν η Μπράιτον μείωσε σε 3-2 με τον Μπαλέμπα, ο Πάλμερ δεν σταμάτησε, πετυχαίνοντας και τέταρτο γκολ στο 41′, καταγράφοντας νέο ρεκόρ στην Premier League, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που σημείωσε τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο αγώνα.

Σε άλλες αναμετρήσεις, η Έβερτον κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στη φετινή σεζόν, επικρατώντας με 2-1 της Κρίσταλ Πάλας, δίνοντας ανάσα στον προπονητή της, Σον Ντάις. Η Φούλαμ, από την άλλη, πέτυχε σημαντική νίκη με 1-0 εκτός έδρας επί της Νότιγχαμ Φόρεστ, ενώ η Μπρέντφορντ και η Γουέστ Χαμ μοιράστηκαν βαθμούς με το 1-1.

Στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», η Νιούκαστλ κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία 1-1 από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, σε ένα ματς που η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έπαιξε χωρίς τον Ρόδρι, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για αρκετούς μήνες. Οι «πολίτες» προηγήθηκαν στο 35′ με εξαιρετική προσπάθεια του Γκβάρντιολ, αλλά η Νιούκαστλ ισοφάρισε με πέναλτι του Γκόρντον στο 58′. Η Σίτι χάνει βαθμούς για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, καθώς προηγήθηκε και η ισοπαλία 2-2 με την Άρσεναλ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Premier League:

Αποτελέσματα:

Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Σίτι: 1-1 (Γκόρντον πεν. 58’ – Γκβάρντιολ 35’)
Άρσεναλ – Λέστερ: 4-2 (Μαρτινέλι 20’, Τροσάρ 45’, 90’+, Χάβερτζ 90’+ – Τζάστιν 47’, 63’)
Μπρέντφορντ – Γουέστ Χαμ: 1-1 (Μπεμό 1’ – Σούτσεκ 54’)
Τσέλσι – Μπράιτον: 4-2 (Πάλμερ 21’, 28’, 31’, 41’ – Ρουτέρ 7’, Μπαλέμπα 34’)
Έβερτον – Κρίσταλ Πάλας: 2-1 (ΜακΝιλ 47’, 54’ – Γκουέχι 10’)
Νότιγχαμ Φόρεστ – Φούλαμ: 0-1 (Χιμένεθ πεν. 51’)
Γουλβς – Λίβερπουλ: 1-2 (Αϊτ Νουρί 56’ – Κονατέ 45’+, Σαλάχ πεν. 61’)

Βαθμολογία (σε 6 αγώνες):