Ο Χόρχε Μαρτίν κέρδισε τον Αγώνα Sprint στην Ιταλία και αύξησε τη διαφορά του στο πρωτάθλημα.

Ακριβώς όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο Χόρχε Μαρτίν ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο Μιζάνο. Ο Ισπανός της Pramac Ducati έκανε μια εκπληκτική εκκίνηση από την 4η θέση και κατάφερε να στρίψει πρώτος.

Από εκεί και έπειτα έβαλε το κεφάλι κάτω ανάπτυξε έναν πολύ δυνατό ρυθμό και κατάφερε τελικά να φτάσει σε μια δυνατή νίκη. Ο Μαρτίν αύξησε με αυτόν τον τρόπο λίγο περισσότερο τη διαφορά του από τον Μπανάια στη βαθμολογία πηγαίνοντας στο Grand Prix της Κυριακής.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Πέκο Μπανάια. Ο Ιταλός έσφιξε τα δόντια μετά τον τραυματισμό του στο Aragon και προσπάθησε να μείνει όσο πιο κοντά στον αντίπαλό του. Στο τέλος κατάφερε να πάρει το μέγιστο δυνατό, δηλαδή τη 2η θέση, ελαχιστοποιώντας τη ζημιά.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο εκπληκτικός Φράνκι Μορμπιντέλι με την Pramac Ducati. Ο Ιταλός μετά από πολύ καιρό έδειξε την πραγματική του ταχύτητα και χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα έφτασε στο βάθρο αντέχοντας στην πίεση του Μπαστιανίνι.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο πολύ δυνατός Ένεα Μπαστιανίνι, ενώ στην 5η θέση τερμάτισε ο Μαρκ Μάρκεθ που δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο από την 9η θέση που εκκίνησε.

Την εξάδα συμπλήρωσε ο Πέδρο Ακόστα με την GasGas Tech3 αφήνοντας πίσω του την εργοστασιακή KTM του Μπραντ Μπίντερ. Στη δεκάδα μπήκαν επίσης οι Μίλερ, Κουαρταραρό και Άλεξ Μάρκεθ.

Το Grand Prix της Κυριακής πραγματοποιείται στις 15:00.

Αποτελέσματα Αγώνα Sprint