Ο Χόρχε Μαρτίν πήρε τη νίκη και αύξησε ξανά τη διαφορά στη βαθμολογία μετά την πτώση χθες στον Αγώνα Sprint.

Η πτώση του Χόρχε Μαρτίν στον Αγώνα Sprint ήταν μια ακόμα κακή στιγμή για τον Ισπανό, αλλά φαίνεται ότι φέτος είναι καλύτερα ψυχολογικά προετοιμασμένος από ποτέ. Στο Grand Prix της Κυριακής κατάφερε να κυριαρχήσει παίρνοντας μια πειστική νίκη αυξάνοντας ξανά τη διαφορά στη βαθμολογία από τον Πέκο Μπανάια στους 21 βαθμούς.

Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα λάθος από τον Μπανάια ο οποίος έστριψε 6ος με τον Μαρτίν και τον Ακόστα να προηγούνται. Ο Μαρτίν είχε τον έλεγχο του ρυθμού και παρά την πίεση που δέχτηκε από τον Ακόστα με την GasGas Tech3, κατάφερε να κρατήσει μια απόσταση ασφαλείας φτάνοντας στη νίκη. Αυτή είναι η πρώτη νίκη του Μαρτίν μετά το Γαλλικό GP στο Λε Μαν.

Στη δεύτερη θέση έμεινε μέχρι το τέλος χωρίς να απειληθεί ο Πέδρο Ακόστα, ενώ τεράστια μάχη είχαμε για την 3η θέση μεταξύ Ένεα Μπαστιανίνι, Φράνκο Μορμπιντέλι, Μάρκο Μπεζέκι και Πέκο Μπανάια. Ο πρωταθλητής ήταν εκείνος τελικά που επικράτησε με τον Μπαστιανίνι να πέφτει λίγο μετά τον ταχύτερο γύρο του αγώνα που έγραψε.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Φράνκι Μορμπιντέλι με την Pramac Ducati, δίνοντας μεγάλη μάχη με τον Μάρκο Μπεζέκι. Την εξάδα έκλεισε ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia έχοντας πίσω του τον Φάμπιο Κουαρταραρό με την Yamaha και την Honda του εκπληκτικού Γιόχαν Ζάρκο.

Άτυχος στάθηκε ο Μαρκ Μάρκεθ ο οποίος είδε τον κινητήρα της Ducati του να σπάει με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα. Πτώση είχε και ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο, ενώ στον πρώτο γύρο έμειναν εκτός μάχης οι Μίλερ, Εσπαργκαρό, Μιρ και Άλεξ Μάρκεθ.

Επόμενος αγώνας σε μία εβδομάδα (4-6 Οκτωβρίου) στην πίστα Μοτέγκι της Ιαπωνίας.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος