Ο Πέκο Μπανάια πήρε επιβλητική νίκη εντός έδρας και μείωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά στη βαθμολογία.

Ο Αγώνας Sprint του Σαββάτου ήταν υπόθεση των δύο διεκδικητών του τίτλου, Χόρχε Μαρτίν και Πέκο Μπανάια. Οι δύο αναβάτες ξεκίνησαν τον αγώνα από τις δύο πρώτες θέσεις και από τον πρώτο γύρο φάνηκε ότι θα παλέψουν για τη νίκη.

Ο Μαρτίν ήταν εκείνος που ξεκίνησε καλύτερα και έστριψε πρώτος με τον Μπανάια να κάνει ένα μικρό λάθος και να μένει τρίτος πίσω από τον φουριόζο Μπραντ Μπίντερ με την KTM. Γρήγορα όμως ανέβηκε στη 2η θέση και ξεκίνησε να κυνηγάει τον Ισπανό για τη νίκη.

Ο ρυθμός των δύο αναβατών ήταν εκπληκτικός και γρήγορα ξέφυγαν μπροστά, με τον Μπανάια σταδιακά να πλησιάζει τον Μαρτίν. Έξι γύρους πριν το τέλος ο Ιταλός εκμεταλλεύτηκε ένα μικρό λάθος του αναβάτη της Pramac και πέρασε μπροστά. Από εκεί και πέρα προσπάθησε να διατηρήσει μια διαφορά ασφαλείας, κάτι που κατάφερε φτάνοντας τελικά στη νίκη.

Ο Μπανάια πλέον είναι 4 βαθμούς πίσω από τον Μαρτίν στη βαθμολογία και αν κερδίσει αύριο θα έχει την ευκαιρία να φύγει από την πατρίδα του στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Το βάθρο συμπλήρωσε για μια ακόμα φορά ο Ένεα Μπαστιανίνι ο οποίος είχε μεν έναν εξαιρετικό ρυθμό, αλλά όχι τόσο γρήγορο για να παλέψει με τους δύο πρώτους. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Μαρκ Μάρκεθ, αφήνοντας πίσω του τον Πέδρο Ακόστα, ενω την εξάδα έκλεισε ο Μπραντ Μπίντερ. Εξαιρετικός ήταν ο Φάμπιο Κουαρταραρό με την Yamaha στην 7η θέση, μπροστά από τους Μπεζέκι, Μορμπιντέλι και Βινιάλες.

Το Grand Prix της Εμίλια-Ρομάνια στην πίστα του Μιζάνο πραγματοποιείται την Κυριακή στις 15:00.

Αποτελέσματα Αγώνα Sprint