Ο Ένεα Μπαστιανίνι κέρδισε τον αγώνα της Ιταλίας, αλλά ο Πέκο Μπανάια έπεσε και έδωσε δώρο 24 βαθμών στον Μαρτίν.

Το Grand Prix της Εμίλια-Ρομάνια έμελλε για μια ακόμα φορά να μας χαρίσει τρομερές ανατροπές και απρόοπτα. Όπως και στον Αγώνα Sprint, έτσι και στο MotoGP της Κυριακής η μάχη για τη νίκη δόθηκε από την αρχή ανάμεσα στους Πέκο Μπανάια και Χόρχε Μαρτίν με τον Ένεα Μπαστιανίνι αυτήν τη φορά να είναι κοντά τους. Μάλιστα το «Θηρίο» έμελλε να χαλάσει το πάρτι των άλλων δύο.

Οι προσπεράσεις στους πρώτους γύρους ήταν έντονες, με τον Μαρτίν γρήγορα να σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση. Ο Μπανάια στο μέσο του αγώνα άρχισε να έχει προβλήματα και έμεινε στην 3η θέση, αλλά γρήγορα βρήκε ξανά το ρυθμό του και πίεσε να πιάσει τους Μαρτίν και Μπαστιανίνι.

Επτά γύρους πριν το τέλος όμως ο Ιταλός της Ducati έκανε φοβερό λάθος, έπεσε και έχασε πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Ο Μπαστιανίνι είδε την ευκαιρία να κερδίσει τον αγώνα και επιτέθηκε στον τελευταίο γύρο στον Μαρτίν. Το προσπέρασμα ήταν σκληρό αλλά καθαρό και τελικά ο Ιταλός πήρε τη νίκη.

Ο Μαρτίν πήρε τους πολύτιμους 20 βαθμούς και συνδυασμό με την πτώση του Μπανάια, πηγαίνει πλέον στους αγώνες της Ασίας με πλεονέκτημα 24 βαθμών. Από την άλλη, η νίκη του Μπαστιανίνι ήταν η 100ή για την Ducati στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία MotoGP.

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Μαρκ Μάρκεθ ο οποίος έμεινε πολύ πίσω από τους τρεις πρώτους. Πίσω του ήταν ο Μάρκο Μπεζέκι με την Ducati της VR46 και την εξάδα έκλεισαν οι Μορμπιντέλι και Βινιάλες. Εξαιρετικά εμφάνιση και πάλι για τον Κουαρταραρό στην 7η θέση με την Yamaha, ενώ οι Αλέιξ Εσπαργκαρό, Άλεξ Μάρκεθ και Μιγκέλ Ολιβέιρα έκλεισαν τη δεκάδα.

Θυμίζουμε ότι με αυτή τη νίκη η Ducati εξασφάλισε τον Τίτλο στους Κατασκευαστές για το 2024 για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Επόμενος αγώνας σε μία εβδομάδα 27-29 Σεπτεμβρίου στην πίστα Μανταλίκα της Ινδονησίας.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος