Ένα μονόλεπτο teaser δημοσιοποίησε η βρετανική εταιρεία, προλογίζοντας την επίσημη παρουσίαση του ολοκαίνουργιου hypercar, μισό αιώνα μετά το πρώτο της πρωτάθλημα κατασκευαστών στη F1.

Πάνε 11 ολόκληρα χρόνια από όταν η McLaren Automotive παρουσίασε την P1, θέτοντας νέα στάνταρ ως προς τις δυνατότητες των μέχρι τότε hypercar.

Η υβριδική της τεχνολογία σε συνδυασμό με τα ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία την έκαναν ένα καινοτόμο μοντέλο της εποχής, που μέχρι και σήμερα παραμένει εντυπωσιακό, παρά την «τρέλα» που υπάρχει στην κατηγορία με τα νούμερα και τις απόλυτες επιδόσεις.

Έχοντας, λοιπόν, επιβιώσει μέσα από οικονομικές κακουχίες και υπό νέα πια «διεύθυνση», η McLaren Automotive είναι έτοιμη να παρουσιάσει επιτέλους τον αντικαταστάτη της P1, ο οποίος επιβεβαιώθηκε ότι θα ονομάζεται W1 (από το Woking, που είναι το εργοστάσιο της εταιρείας). Μεγάλος στόχος δεν είναι άλλος από το να συνεχίσει επάξια την ιστορία των προκατόχων του.

Πρόσφατα, η McLaren δημοσιοποίησε ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο, όπου ορισμένοι άνθρωποι του εργοστασίου, επικεφαλής τμημάτων και οι οδηγοί της F1, προλογίζουν το νέο hypercar, τονίζοντας τί σημαίνει ένα τέτοιο μοντέλο της McLaren.

Η παρουσίαση, όπως ενημερώνει η αυτοκινητοβιομηχανία από το Ουόκινγκ, είναι προγραμματισμένη για τις 6 Οκτωβρίου, στις 15:00 ώρα Ελλάδος, τις ημέρες που θα γιορτάζονται 50 χρόνια από το πρώτο της πρωτάθλημα κατασκευαστών στη Formula 1.

Υπενθυμίζουμε, πως η McLaren δεν έχει αποκαλύψει τίποτα σχετικά με το σύστημα πρόωσης με το οποίο θα εξοπλίζεται το νέο μοντέλο.

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι θα αποτελείται από έναν πανίσχυρο V8 της Ricardo που θα συνδυάζεται με υβριδικό σύστημα. Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε ότι η ονομασία του θα είναι W1.

Τα νούμερα εννοείται πως θα ξεφεύγουν, εφόσον οι Βρετανοί θέλουν να κοιτάξουν ξανά στα μάτια τον μεγάλο πια ανταγωνισμό στα hypercar, άρα μιλάμε για πάνω από 1.000 ίππους και μικρότερο βάρος συγκριτικά με εκείνο της P1, χάρη στο πλαίσιο από ανθρακονήματα και την ανεπτυγμένη υβριδική τεχνολογία.