Αργά το θυμήθηκαν στην McLaren αλλά τουλάχιστον θα το πράξουν. Σύμφωνα με τον Αντρέα Στέλα ο Νόρις θα έχει προτεραιότητα έναντι του Πιάστρι για το υπόλοιπο της σεζόν.

Μπορεί η McLaren να σημείωσε το 2-3 στο χθεσινό ιταλικό GP με τους Πιάστρι και Νόρις. Ωστόσο οι άνθρωποί της μόνο ευχαριστημένοι δεν είναι με το αποτέλεσμα αυτό.

Η McLaren διέπραξε μία σειρά σοβαρών λαθών από την αρχή του αγώνα. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Λεκλέρ να παλέψει για τη νίκη. Και έπειτα από μία μεγάλη εμφάνιση ο Μονεγάσκος κατάφερε να κερδίσει τον Πιάστρι. Νωρίτερα ο Αυστραλός είχε κάνει ένα απίστευτο προσπέρασμα επί του teammate του και poleman, Λάντο Νόρις, με τον Βρετανό να χάνει παραλίγο τον έλεγχο του μονοθέσιου του.

Το πρόβλημα για την McLaren είναι ότι δεν είχε ξεκαθαρίσει μέχρι στιγμής το ποιος οδηγός θα έχει προτεραιότητα φέτος. Και αυτό παρά το ότι ο Νόρις έχει κάνει μία αρκετά καλύτερη σεζόν από τον Πιάστρι. Εξαιτίας της αναποφασιστικότητας αυτής -αλλά και πολλών λαθών στρατηγικής- η McLaren έχει χάσει τουλάχιστον δύο νίκες φέτος.

Αλλά αυτό θα αλλάξει από εδώ και πέρα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας, Αντρέα Στέλα, ο Νόρις θα έχει προτεραιότητα μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Λάντο απέχει 62 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Φερστάπεν. Και με την τωρινή εικόνα των δύο μονοθέσιων, προλαβαίνει να κάνει την ανατροπή στους επόμενους 8 αγώνες.

«Μαθηματικά και οι δύο οδηγοί μας έχουν ελπίδες για τον τίτλο. Ωστόσο ο Λάντο είναι σε καλύτερη θέση από πολλές απόψεις. Αυτό το είχαμε επισημάνει ήδη σε συνάντησή μας πριν τον αγώνα» δήλωσε ο Στέλα μετά το debrief της McLaren για το ιταλικό GP.

«Δίνουμε μάχη με τον Μαξ Φερστάπεν και για αυτό πρέπει να διαλέξουμε τον οδηγό μας που έχει τις καλύτερες πιθανότητες. Θα συζητήσουμε με τον Όσκαρ και τον Λάντο και θα καθορίσουμε τους κανόνες που θα ισχύουν εφεξής» ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της McLaren.

Επί της ουσίας ο Στέλα έχρισε τον Νόρις και δημοσίως ως τον νούμερο ένα οδηγό της McLaren. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ» θα πουν τόσο ο Λάντο όσο και οι φίλοι της ομάδας. Ωστόσο δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι ο Πιάστρι και ο μάνατζερ του, Μαρκ Γουέμπερ, θα ενθουσιαστούν με την εξέλιξη αυτή. Θα συνεχίσει, άραγε, ενωμένη η ομάδα για την διεκδίκηση και των δύο φετινών πρωταθλημάτων;