Ligue 1: Ήττα για την Λιόν από την Μαρσέιγ με 3-2 πριν από την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό στο Europa League

Λίγες ημέρες πριν την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το Europa League, η Μαρσέιγ είχε την ευκαιρία να κερδίσει την αυτοπεποίθηση της δεύτερης νίκης στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο τρόπος που εξελίχθηκε το παιχνίδι στη Λιόν ήταν ένα σκληρό ψυχολογικό πλήγμα, ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων που έρχονται, με πρώτη αυτή απέναντι στους «ερυθρόλευκους» στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η ατυχία χτύπησε από νωρίς, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό η Μαρσέιγ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Λεονάρντο Μπαλέρντι, ο οποίος είδε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα μόλις πέντε λεπτών. Η Λιόν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή, κερδίζοντας πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Αλεξάντρ Λακαζέτ, όμως, δεν κατάφερε να σκοράρει, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Το γκολ ήρθε τελικά για τη Λιόν στο 53ο λεπτό, με τον Ντούγε Τσαλέτα-Τσαρ να ανοίγει το σκορ. Ωστόσο, η Μαρσέιγ δεν άργησε να απαντήσει. Ο Πολ Λιρόλα, που μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφάρισε στο 69ο λεπτό. Ο ίδιος παίκτης έδωσε την ασίστ στον Γκαρσία, ο οποίος στο 82’ φάνηκε να ολοκληρώνει την ανατροπή για τους φιλοξενούμενους.

Όμως, η Λιόν δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 90’+3, ο Σερκί ισοφάρισε, δίνοντας ελπίδες στους γηπεδούχους για τη σωτηρία του ματς. Παρ’ όλα αυτά, η Μαρσέιγ είχε τον τελευταίο λόγο, με τον Τζόναθαν Ρόου να σημειώνει το νικητήριο γκολ στο 90’+5, ολοκληρώνοντας μια από τις πιο συναρπαστικές αναμετρήσεις της σεζόν.

Η Λιόν παρέταξε την εξής ενδεκάδα: Πέρι, Μάτα, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταλιαφίκο, Μέιτλαντ-Νάιλς, Βερετού (67′ Κακερέ), Μάτιτς (83′ Σερκί), Τολισό (76′ Φοφανά), Άμπνερ (76′ Νουαμά), Όρμπαν, Λακαζέτ (67′ Μικαουτάτζε).