FIFA: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Διηπειρωτικού, με τη Ρεάλ να παίζει απευθείας στον τελικό της 18ης Δεκεμβρίου

Η FIFA ανακοίνωσε την Παρασκευή (20/9) το πρόγραμμα της πρώτης διοργάνωσης του ετήσιου Διηπειρωτικού Κυπέλλου, το οποίο θα περιλαμβάνει πέντε αγώνες με τη Ρεάλ Μαδρίτης, νικήτρια του περσινού Champions League, να έχει εξασφαλίσει θέση στον τελικό που θα διεξαχθεί στη Ντόχα στις 18 Δεκεμβρίου.

Η νέα αυτή διοργάνωση έρχεται να αντικαταστήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το οποίο πλέον θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, με συμμετοχή 32 ομάδων και πρώτη διεξαγωγή το 2025.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, η Αλ Αΐν, πρωταθλήτρια Ασίας, θα αναμετρηθεί με την Όκλαντ Σίτι, κάτοχο του τίτλου της Ωκεανίας, σε αγώνα playoff για το Κύπελλο Αφρικής-Ασίας-Ειρηνικού. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει την Αλ Αχλί, πρωταθλήτρια Αφρικής, στο Κάιρο στις 29 Οκτωβρίου.

Οι πρώτοι δύο αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων με την υψηλότερη κατάταξη. Μετά από αυτούς, η δράση θα μεταφερθεί στη Ντόχα, όπου στις 11 Δεκεμβρίου, η Πατσούκα, νικήτρια του Champions League της CONCACAF, θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή του Copa Libertadores 2024. Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει χαρακτηριστεί από τη FIFA ως «Ντέρμπι της Αμερικής».

Οι νικητές των δύο αυτών αναμετρήσεων θα διασταυρωθούν στις 14 Δεκεμβρίου στον ημιτελικό του Challenger Cup, με το έπαθλο να είναι η συμμετοχή στον μεγάλο τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η 18η Δεκεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής του τελικού, συμπίπτει με τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας του Κατάρ και την επέτειο δύο χρόνων από την ημέρα που η Αργεντινή κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 απέναντι στη Γαλλία.