Ο Λάντο Νόρις δεν είχε αντίπαλο στους δρόμους της Σιγκαπούρης και πήρε εμφατικά την πρώτη του pole στην Marina Bay. Οι Φερστάπεν και Χάμιλτον ξεκινούν πίσω του.

Η διαδικασία δεν ήταν καθόλου εύκολη για τον Λάντο. Μπορεί ο Βρετανός να είχε δείξει ήδη από εχθές ότι ήταν σε δική του κλάση. Ωστόσο η διακοπή του Q3 λόγω του ατυχήματος Σάινθ τον είχε φέρει σε δύσκολη θέση.

Ο Πιάστρι είχε προλάβει να σημειώσει χρόνο και ήταν μπροστά του στην πίστα. Αλλά ο Λάντο επέδειξε κρύο αίμα. Έκανε έναν «καθηγητικό» γύρο και τελείωσε την υπόθεση pole για όλους τους υπόλοιπους. Ανέλπιστα γρήγοροι οι Φερστάπεν και Χάμιλτον. Εντυπωσιακός ο 6ος Χούλκενμπεργκ ενώ καταστροφή για τις Ferrari που θα ξεκινήσουν αύριο από τις θέσεις 9-10 στην καλύτερη περίπτωση.

Το μεγάλο ερώτημα λίγο πριν την έναρξη των κατατακτήριων αφορούσε στο εάν υπήρχε κάποιος ικανός να προβληματίσει τον Νόρις. Ο Βρετανός είχε κάνει έναν εκρηκτικό γύρο στο FP3, μισό δευτερόλεπτο καλύτερο από εκείνον του δεύτερου Ράσελ. Θα άλλαζε το τοπίο με τις θερμοκρασίες οδοστρώματος και ατμόσφαιρας πιο χαμηλές;

Ο Νόρις συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στο FP3 και σημείωσε άνετα τον καλύτερο χρόνο του Q1. Τόσο με φρέσκα όσο και με χρησιμοποιημένα soft. Δεύτερος ταχύτερος ήταν ο Φερστάπεν, δίνοντας ελπίδες στην Red Bull.

Ο Πιάστρι ήταν τρίτος ενώ πολύ ανταγωνιστικός ήταν και ο Χάμιλτον. Αντιθέτως ο Ράσελ δεν ήταν ικανοποιημένος από την ισορροπία της W15. Οι Ferrari πέρασαν επίσης. Ωστόσο τόσο εκείνες όσο και οι Mercedes-Red Bull χρησιμοποιήσαν δύο σετ μαλακής γόμας, σε αντίθεση με τις McLaren.

Εκτός συνέχειας έμειναν οι Ρικιάρντο, Στρολ, Γκασλί, Μπότας και Ζου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ρικιάρντο στην τελευταία του, ίσως, περίοδο κατατακτήριων της καριέρας του ήταν πάνω από 3 δέκατα του δευτερολέπτου αργότερος του Τσουνόντα.

Ο Φερστάπεν βγήκε με χρησιμοποιημένα soft για την πρώτη του προσπάθεια στο Q2. Ωστόσο έκανε λάθος στην τελευταία στροφή που παραλίγο να τον στείλει στον τοίχο. Ο Ολλανδός το έσωσε εντυπωσιακά αλλά θα έπρεπε να βγει και πάλι με φρέσκα soft για να περάσει, καθώς ο γύρος του ακυρώθηκε λόγω παράβασης των ορίων της πίστας.

Εν τω μεταξύ ο Χάμιλτον είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο, με τον Νόρις δεύτερο. Ο Λάντο είχε και εκείνος την στιγμή του στην έξοδο της 14 αλλά κατάφερε να σώσει τον γύρο του. Εκείνος που δεν θα κατάφερνε, όμως, να σώσει τις κατατακτήριές του θα ήταν ο Πέρεζ. Ο Τσέκο έμεινε εκτός με τις Williams και τους Οκόν-Μάγκνουσεν. Εντυπωσιακές οι προσπάθειες των Αλόνσο και Χούλκενμπεργκ με τους δύο οδηγούς να περνούν στο Q3.

Η «κουφή» έξοδος του Σάινθ στις αρχές του Q3 έφερε σε πλεονεκτική θέση τους Πιάστρι και Χούλκνεμπεργκ. Οι δύο οδηγοί ήταν οι μόνοι που είχαν προλάβει να συμπληρώσουν γύρο πριν διακοπεί η διαδικασία.

Ο Φερστάπεν είχε ολοκληρώσει κι εκείνος την δική του προσπάθεια όντας, μάλιστα, ταχύτερος του Πιάστρι. Ωστόσο λόγω του ότι ο γύρος είχε ολοκληρωθεί υπό καθεστώς κίτρινων σημαιών, η προσπάθεια ακυρώθηκε. Βέβαια, να σημειώσουμε ότι ο Φερστάπεν είχε προλάβει να σηκώσει το πόδι από το γκάζι μόλις είδε τις σημαίες.

Έτσι η διαδικασία ξεκίνησε με τους οδηγούς να έχουν μία μόνο προσπάθεια στη διάθεσή τους. Και ο Νόρις επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι δεν είχε αντίπαλο στον έναν γρήγορο γύρο. Παρά τις δύσκολες για εκείνον συνθήκες ο Λάντο πήρε τέσσερα δέκατα από τον teammate του.

Εξαιρετικές οι προσπάθειες των Φερστάπεν και Χάμιλτον που ολοκλήρωσαν το Q3 στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Τέταρτος ο Ράσελ (για μόλις 26 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Χάμιλτον), μπροστά από τον Πιάστρι και τον φανταστικό Χούλκενμπεργκ. Η προσπάθεια του Λεκλέρ ακυρώθηκε και ο Μονεγάσκος θα ξεκινήσει αύριο μόλις 9ος, μπροστά από τον teammate του.