Ο Elon Musk οδεύει προς το να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο μέχρι το 2027, σύμφωνα με μια νέα έκθεση για τον παγκόσμιο πλούτο.

Ο Μασκ, 53 ετών, είναι σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με την καθαρή αξία της περιουσίας του να υπολογίζεται στα 251 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Μάλιστα, μια νέα έκθεση της Informa Connect Academy αποκάλυψε ότι ο πλούτος του Μασκ αυξάνεται με έναν εκπληκτικό μέσο ρυθμό: 110% ετησίως.

Αυτό σημαίνει ότι, αν ο πλούτος του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla συνεχίσει να ανεβαίνει με τον ίδιο ρυθμό, θα μπορούσε να στεφθεί ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του κόσμου μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με τα ευρήματα.

Η έκθεση -με τίτλο «The 2024 Trillion Dollar Club»- τοποθετεί την επιχείρηση Tesla του Musk σε αγοραία αξία 669,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της Tesla είναι επίσης εντυπωσιακά υψηλός, στο 173,3% σύμφωνα με την Informa Connect Academy, κάτι που σημαίνει ότι ήδη από το επόμενο έτος η εταιρεία θα μπορούσε από μόνη της να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολ.

Η ανάλυση της εν λόγω ακαδημίας ανέφερε ότι ο ιδρυτής του επιχειρηματικού ομίλου Adani, Guatam Adani, από την Ινδία, θα είναι ο δεύτερος στη σειρά που θα γίνει τρισεκατομμυριούχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα συμβεί το επόμενο έτος (2028), μετά τον Μασκ, αν η ετήσια ανάπτυξή του παραμείνει στο 123%.

Ο Τζένσεν Χουάνγκ, διευθύνων σύμβουλος της τεχνολογικής εταιρείας Nvidia, και ο Ινδονήσιος μεγιστάνας της ενέργειας και της εξόρυξης Prajogo Pangetsu προβλέπεται επίσης να γίνουν τρισεκατομμυριούχοι μέχρι το 2028, σύμφωνα με τα ευρήματα.

Ο Μπερνάρ Αρνό, το αφεντικό της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton και ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι σε καλό δρόμο για να σπάσει το τρισεκατομμύριο δολάρια το 2030 – την ίδια χρονιά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Οι δύο πρώτες πλουσιότερες εταιρείες που αποτιμώνται από την έκθεση ανάπτυξης ήταν η Microsoft με 3,4 τρισεκατομμύρια δολάρια και η Apple με 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Και οι δύο τεχνολογικοί γίγαντες έφτασαν το όριο των τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019 και το 2018 αντίστοιχα.

Ορισμένες εταιρείες έχουν εξασφαλίσει προβλέψεις άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, με την TSMC -με έδρα την Ταϊβάν- να κατακτά πιο πρόσφατα στην κορυφή.

Το 1916 ο κόσμος έστεψε τον πρώτο δισεκατομμυριούχο του, τον ιδρυτή της Standard Oil, JD Rockefeller.

Λίγες ημέρες πριν η Informa Connect Academy ανακηρύξει τον Musk ως τον πιο πιθανό να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του κόσμου, ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι οι αστροναύτες θα μπορούσαν να προσγειωθούν στον Άρη μέσα σε τέσσερα χρόνια, καθώς η NASA αντιμετωπίζει πιέσεις για τα καθυστερημένα σχέδιά της να προσγειωθεί στο φεγγάρι.

Η SpaceX του Μασκ πρόκειται να εκτοξεύσει τα πρώτα αστρόπλοια χωρίς πλήρωμα στον Κόκκινο Πλανήτη σε δύο χρόνια, όταν ανοίξει το επόμενο παράθυρο μεταφοράς Γης-Άρη, για να δοκιμαστεί η αξιοπιστία της προσγείωσης άθικτων αστροναυτών στον Άρη.

Αν οι δοκιμές αποδειχθούν ανεπιτυχείς, η SpaceX, την οποία ίδρυσε ο Μασκ το 2022, θα ξεκινήσει επανδρωμένες πτήσεις στον Άρη σε τέσσερα χρόνια.

Οι άλλες επιχειρήσεις του Έλον Μασκ περιλαμβάνουν την εταιρεία νευροτεχνολογίας Neuralink και την εταιρεία The Boring Company – μια εταιρεία κατασκευής τούνελ.

Επίσης, αγόρασε το Twitter για περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη του 2022, προτού το μετονομάσει αμφιλεγόμενα σε X. Πιο πρόσφατα, μάλιστα, ο πολυεκατομμυριούχος αντιμετώπισε μια διαμάχη με το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας, με την πλατφόρμα να απαγορεύεται στη χώρα.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Alexandre de Moraes ξεκίνησε το πανεθνικό κλείσιμο στις αρχές του μήνα, αφού ο Musk αρνήθηκε να ορίσει νόμιμο εκπρόσωπο στη χώρα, χάνοντας την προθεσμία που του είχε θέσει ο Moraes.

Ο 55χρονος Moraes και ο Musk έχουν εμπλακεί σε μια πολύμηνη διαμάχη για την ελευθερία του λόγου, τους ακροδεξιούς λογαριασμούς και την παραπληροφόρηση – με τη νέα απαγόρευση να είναι το αποτέλεσμα της κλιμάκωσης των εντάσεων.

Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου σε ολόκληρη τη χώρα, η οποία φιλοξενεί 215 εκατομμύρια ανθρώπους και ήταν μία από τις μεγαλύτερες αγορές του X, μπλόκαραν εντελώς την πλατφόρμα στις 31 Αυγούστου και οι κυριότερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της χώρας σταμάτησαν να δημοσιεύουν την ίδια στιγμή.

Ένας έξαλλος Μασκ «ανέβηκε» στο X μετά την απαγόρευση, λέγοντας: «Ο τύραννος Ντε Βόλντεμορτ συντρίβει το δικαίωμα του λαού στην ελευθερία του λόγου», παρομοιάζοντας τον Ντε Μοράις με τον κακό μάγο της σειράς Χάρι Πότερ.

Ο De Moraes δήλωσε ότι το X θα παραμείνει σε αναστολή μέχρι να συμμορφωθεί με τις εντολές του, και όρισε επίσης ημερήσιο πρόστιμο 6.790 λιρών για άτομα ή εταιρείες που χρησιμοποιούν εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) για να έχουν πρόσβαση σε αυτό.