Abercrombie & Fitch: Νέες καταγγελίες για όργια και σεξουαλική εκμετάλλευση μοντέλων από τον πρώην CEO – «Μας έκανα ένεση με υγρό Βιάγκρα» – ΒΙΝΤΕΟ

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την σεξουαλική εκμετάλλευση των ανδρών μοντέλων από ανώτερο στέλεχος της πολυεθνικής εταιρείας ρούχων «Abercrombie & Fitch».

Σε συνέχεια της έρευνας που ξεκίνησε το FBI το 2023, έπειτα από 12 καταγγελίες μοντέλων για σεξουαλική της εκμετάλλευση, άλλα οχτώ άτομα προσήλθαν στις Αρχές για να καταθέσουν αναφορικά με την υπόθεση.

Δείτε σχετική ανάρτηση

Abercrombie & Fitch ex-CEO accused of exploiting men for sex https://t.co/ph5lSncAcy
— blmohr (@blmohr) October 3, 2023

Σύμφωνα με την Daily Mail, τα οκτώ άτομα κατήγγειλαν με τη σειρά τους ότι είχαν προσεγγιστεί από τον πρώην CEO της εταιρείας, Μάικ Τζέφρις και τον σύντροφό του Μάθιου Σμιθ και είχαν υποχρεωθεί να συμμετέχουν σε σεξουαλικά όργια, ενάντια στην θέλησή τους. Το ζευγάρι, 80 και 61 ετών αντίστοιχα έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, ενώ η νέα διοίκηση της εταιρείας έχει αποστασιοποιηθεί από ην υπόθεση, δηλώνοντας ότι όλα έγιναν εν αγνοία τους.

Κι ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, οι νέες καταγγελίες έρχονται να κάνουν ακόμα πιο δυσχερή της θέση του πρώην CEO και του συντρόφου του. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, τα οκτώ μοντέλα αναφέρονται στην σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν σε όργια τα όποια γίνονταν σε σουίτες μεγάλων ξενοδοχείων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ένας από τους καταγγέλλοντες κάνει λόγο για «έγχυση υγρού Βιάγκρα» στα μόριά τους, από την οποία ένας εκ των παθόντων είχε σοβαρή αντίδραση και χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο. Παράλληλα, ένας άλλος καταγγέλλων ανέφερε ότι ο προσωπικός βοηθός του Τζέφρις επέβλεπε και σε πολλές περιπτώσεις συμμετείχε στα όργια που γίνονταν στα πάρτι αυτά.

Οι καταγγέλλοντες μίλησαν σε σχετική εκπομπή του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, σε εκπομπές που προβλήθηκαν την Παρασκευή (13/9), ενώ το FBI ήδη διεξάγει έρευνες στις οποίες ένας εκ των εξεταζόμενων που φέρεται να συμμετείχε στα συγκεκριμένα σεξουαλικά events υποστήριξε ότι «όλοι το έκαναν με την συναίνεση και τη θέλησή τους».

Δείτε σχετικά βίντεο με τις καταγγελίες

Στο πλαίσιο των χθεσινών καταγγελιών, ένα μοντέλο με το ψευδώνυμο «Λουκ», δήλωσε ότι αρχικά τον προσέγγισαν μέσω μια ιστοσελίδας για μοντέλα. Αφού έγινε η επαφή με τους ανθρώπους που φέρονται να εκπροσωπούσαν τον Τζέφρις και τον σύντροφό του, το μοντέλο μεταφέρθηκε σε σουίτα ξενοδοχείου στην Ισπανία που, όπως είπε ήταν διακοσμημένο όπως ακριβώς το εσωτερικό των καταστημάτων της εταιρείας (χαμηλός φωτισμός, έντονη μουσική), με τον ίδιο να έχει τον ρόλο ενός από τους ημίγυμνους υποδοχείς σε αυτά. Όπως του είπαν, θα έπρεπε να εντυπωσιάσει δύο πολύ σημαντικούς καλεσμένους, που – όπως αποδείχθηκε – ήταν ο Τζέφρις με τον Σμιθ, οι οποίοι φέρονται να τον φίλησαν και να προσπάθησαν να κάνουν στοματικό σεξ μαζί του, χωρίς να υπάρχει συναίνεση από την πλευρά του. «Προσπαθούσα να τους αποφύγω, όμως, ο Τζέφρις ήταν πολύ επιθετικός», τόνισε ο καταγγέλλων και συμπλήρωσε: «Έλεγα συνεχώς “όχι”. Αρνιόμουν όλο το βράδυ». Αν και προσπάθησε να φύγει, όπως είπε, αυτό ήταν αδύνατο, καθώς στις εξόδους στέκονταν άνθρωποι της ασφάλειας του Τζέφρις που δεν άφηναν κανέναν να βγει από τη σουίτα. «Η συνέντευξη για την “πρόσληψή” μου έγινε μέσω Skype. Όταν έφτασα εκεί μου έδωσαν 3.500 ευρώ μετρητά και με έβαλαν να υπογράψω συμφωνητικό εχεμύθειας», δήλωσε.

Δείτε σχετικό βίντεο με καταγγελίες

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Τζέφρις και ο Σμιθ, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ήθελαν να κάνουν σεξ με στρέιτ άνδρες και όχι με ομοφυλόφιλους. Σε έναν άλλον καταγγέλλοντα, σε όργιο που έγινε σε ρετιρέ στο Μανχάταν, έγινε έγχυση υγρού Βιάγκρα στο μόριό του με ένεση από έναν βοηθό του Τζέφρις που δεν είχε την ιατρική εκπαίδευση για να κάνει κάτι τέτοιο. Μάλιστα, όταν ο άνδρας είχε αλλεργική αντίδραση με εξάψεις και ζαλάδα, κανείς δεν τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Μάλιστα, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής του, όπως είπε, το ζευγάρι προσπάθησε να κάνει σεξ μαζί του, ενώ κανείς δεν μπήκε στον κόπο να καλέσει ασθενοφόρο.

Τα όργια, βάσει και των ερευνών του FBI, γίνονταν από το 2009 έως και το 2015, ενώ οι καταγγέλλοντες ξεκαθάρισαν ότι θα κινηθούν νομικά και κατά της ίδιας της εταιρείας, καθώς ο βασικός μεσάζοντας στον οποίο είχε ανατεθεί να εντοπίζει τα μοντέλα, σε πολλές περιπτώσεις τους έλεγε ότι εργαζόταν για την ίδια την A&F. Από την πλευρά της, η εταιρεία αρνείται τις κατηγορίες αυτές.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της θητείας του Τζέφρις στη θέση του CEO της εταιρείας, η Abercrombie & Fitch γιγαντώθηκε και απέκτησε τη δυναμική που την χαρακτηρίζει σήμερα. Ωστόσο, ανέκαθεν υπήρχαν καταγγελίες για επιλογή εργαζομένων βάσει τόσο της εξωτερικής τους εμφάνισης όσο και των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, κατηγορίες στις οποίες η εταιρεία είχε απαντήσει και πάλι αρνητικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι η εταιρεία θα πρέπει να αποζημιώσει τον Τζέφρις για τα δικαστικά του έξοδα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για βιασμό και εμπόριο λευκής σαρκός (sex trafficking).

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι δεν θέλησαν να κάνουν κάποια επίσημη δήλωση, με τους δικηγόρους τους να εκδίδουν μια λιτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «όλα θα ξεκαθαριστούν στα δικαστήρια».