ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ 

Ο Δήμος Σαμοθράκης ολοκλήρωσε με επιτυχία τη φιλοξενία των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του δωρεάν Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από τις 21 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2024. Η αποστολή αυτή, η οποία αποτελεί την 178η δράση των ΚΙΜ, ξεκίνησε να υλοποιείται το 2017 και συνεχίζεται με σταθερότητα και εμπιστοσύνη στις ανάγκες των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των Μονάδων στη Σαμοθράκη προσήλθαν 307 εξεταζόμενοι, πραγματοποιήθηκαν 790 ραντεβού και εκτελέστηκαν 757 παρακλινικές εξετάσεις, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη συμμετοχή και τη σημασία του προγράμματος για τους κατοίκους του νησιού.

Η αποστολή περιλάμβανε ιατρούς από πολλές ειδικότητες, μεταξύ των οποίων καρδιολόγο, παιδίατρο, νευρολόγο, ορθοπεδικό, γυναικολόγο, οφθαλμίατρο, ουρολόγο και γενικό χειρούργο, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας στους κατοίκους του νησιού. Αυτή η ποικιλία ειδικοτήτων ενίσχυσε την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρθηκαν και έδωσε την ευκαιρία στους εξεταζόμενους να καλύψουν μεγάλο εύρος ιατρικών αναγκών.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση του Δήμου, «η δράση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς κάλυψε τις υγειονομικές ανάγκες πολλών κατοίκων της Σαμοθράκης προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες υγείας. Η συμμετοχή και η ανταπόκριση του κόσμου απέδειξαν πόσο σημαντική είναι αυτή η πρωτοβουλία για το νησί μας δεδομένης της απομακρυσμένης γεωγραφικής θέσης και των περιορισμένων δυνατοτήτων πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες. Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες προσφέρουν την απαραίτητη στήριξη στην τοπική κοινωνία και διασφαλίζουν την υγεία και ευημερία των κατοίκων, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την αξία τέτοιων προγραμμάτων, ιδίως για νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βάσω Τόλιου εργάστηκε με αφοσίωση και επιμονή για την οργάνωση και τον συντονισμό της δράσης, εξασφαλίζοντας την άψογη εκτέλεση του προγράμματος. Χάρη στις συντονισμένες της προσπάθειες η υγειονομική αποστολή διεξήχθη με επιτυχία προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους.

Ο Δήμος Σαμοθράκης ευχαριστεί θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη συνεχιζόμενη υποστήριξή του και τη συμβολή του στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της Σαμοθράκης εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ιατρική φροντίδα».