Η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 συγκλόνισε τον πλανήτη, αλλάζοντας τον κόσμο όπως τον γνωρίζαμε μέχρι εκείνη την ημέρα.

Ο αστροναύτης Frank Culbertson, ο μοναδικός Αμερικανός που βρισκόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), έζησε διαφορετικά τη συγκεκριμένη ημέρα, καθώς την ώρα που ο κόσμος έβλεπε πρωτόγνωρες εικόνες από τις ΗΠΑ, εκείνος παρακολουθούσε την τραγωδία από μία διαφορετική οπτική γωνία.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 23 ετών από το τρομοκρατικό χτύπημα, η NASA ανέβασε φωτογραφία από την εικόνα που είδε ο Culbertson.

11η Σεπτεμβρίου 2001: Όταν ο Frank Culbertson περιέγραψε πώς έζησε τη μέρα που συγκλόνισε τον πλανήτη

Σε ένα βίντεο που είχε μοιραστεί η NASA μέσα από το κανάλι της στο Youtube, ο Culbertson μίλησε για το γεγονός ότι είδε «ένα μεγάλο σύννεφο καπνού να καλύπτει το Μανχάταν», αποτυπώνοντας την κλίμακα της καταστροφής από το Διάστημα.

Οι πληροφορίες για τις επιθέσεις έφτασαν σε αυτόν και, καθώς τα νέα για το τι συνέβαινε στο έδαφος έγιναν σαφή, ο Culbertson αναλογίστηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης, δηλώνοντας: «Τότε ήταν που έγινε πραγματικά οδυνηρό, γιατί ήταν σαν να βλέπεις μια πληγή στην πλευρά της χώρας σου».