Ο παίκτης των Wakiso Giants της Premier League της Ουγκάντα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του, οι οποίες έκαναν τους φιλάθλους να τον συγκρίνουν με… τον παππού τους

Έντονη συζήτηση και χαμό στα social media έχει προκαλέσει στην Αφρική η περίπτωση ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπανγκούλ, ο οποίος με απόλυτη σοβαρότητα ισχυρίζεται ότι είναι 26 ετών. Το θέμα όμως είναι πως, είτε ο χρόνος του φέρθηκε πολύ σκληρά είτε ο ίδιος πέρασε από κάποια… χρονομηχανή, γιατί οι φωτογραφίες του μόνο 26χρονο δεν δείχνουν.

26 years old creative midfielder David ‘Tong Po’ Bangoole, finds a fresh start at Wakiso Giants, Uganda after parting ways with Vipers SC. The ex-Busoga United star, signs a 12-month deal with the ambitious Ugandan side! pic.twitter.com/z2v1JnbmwR
— AFCON_2027 🇰🇪-🇹🇿-🇺🇬 (@AFCON_2027) September 16, 2024

Ο παίκτης των Wakiso Giants της Premier League της Ουγκάντα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του, οι οποίες έκαναν τους φιλάθλους να τον συγκρίνουν με… τον παππού τους. Για την ακρίβεια, στα social media οι χρήστες έχουν αρχίσει τα στοιχήματα: “Είναι 36; 46; Ή μήπως, να το πάμε πιο κοντά στο 56;”.

Ο Μπανγκούλ φέρεται να έχει γεννηθεί στις 4 Απριλίου 1998. Όμως, κάπου στο «χρονολόγιο» χάθηκε η μπάλα, αφού όλοι απορούν αν πρόκειται για λάθος πληκτρολόγησης. Βλέπετε, στην Ουγκάντα η ποδοσφαιρική ηλικία είναι συχνά ένα “ευέλικτο” θέμα, και όχι, δεν μιλάμε για την ταχύτητα στο γήπεδο.

Παράδειγμα ο Τζόζεφ Μινάλα: Το τρολ της Lazio με τον ποδοσφαιριστή… 50άρη έφηβο

Και αν νομίζατε ότι ο Μπανγκούλ είναι μεμονωμένη περίπτωση, υπάρχουν κι άλλες ιστορίες “νεότητας”! Ο Τζόζεφ Μινάλα, ο διάσημος Καμερουνέζος πρώην παίκτης της Lazio, που είχε καταφέρει να μοιάζει περισσότερο με καθηγητή γυμνασίου παρά με ταλέντο της ομάδας νέων, μας είχε κάνει όλους να απορούμε αν ο χρόνος σταμάτησε γι’ αυτόν.

Και για να μην ξεχνάμε το θρυλικό Νιγηριανό αμυντικό Ταρίμπο Γουέστ, που, όταν έφτασε στην Παρτιζάν και είπε ότι είναι 28, και αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν 40 τότε και συνέχιζε ακάθεκτος.

Ο Μπανγκούλ: Ταλέντο με… χρόνια εμπειρίας

Παρά τις συνεχείς αμφιβολίες για την ηλικία του, ο Ντέιβιντ Μπανγκούλ παραμένει ένα από τα πιο “καυτά” ταλέντα της Ουγκάντα. Ή, τουλάχιστον, έτσι τον βλέπουν οι σκάουτερ που είναι προφανώς πιο αισιόδοξοι. Όταν δεν ασχολούνται με την ηλικία του, εκθειάζουν τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Αν και με τόση εμπειρία από την “παλιά φρουρά”, τι να σχολιάσεις άλλο;

Όπως είναι αναμενόμενο, οι φωτογραφίες του με τον νέο του σύλλογο έγιναν viral, και το διαδίκτυο ζει στιγμές δόξας με ατάκες του τύπου: “Αν αυτός είναι 26, τότε εγώ είμαι μαθητής δημοτικού”.