Καπνούς από τ’ αυτιά έβγαζε ο Λιούις Χάμιλτον στην Σιγκαπούρη έπειτα από την επιλογή της ομάδας του να τον ξεκινήσει με την μαλακή γόμα στον αγώνα.

Ο Χάμιλτον τα είχε πάει εξαιρετικά στις κατατακτήριες δοκιμές, εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση εκκίνησης πίσω μόνο από τους Νόρις και Φερστάπεν. Αλλά ο αγώνα του δεν πήγε το ίδιο καλά.

Η Mercedes αποφάσισε να του περάσει την μαλακή γόμα για το πρώτο stint, ελπίζοντας σε μία καλή εκκίνηση του Χάμιλτον. Οι άνθρωποι της γερμανικής ομάδας ευελπιστούσαν ότι ο Λιούις θα κέρδιζε τουλάχιστον μία θέση στον πρώτο γύρο χάρη στην πιο μαλακή γόμα. Ωστόσο αυτό δεν συνέβη.

Τελικά ο Χάμιλτον ήταν αναγκασμένος να σταματήσει από τους πρώτους στα pits για την σκληρή γόμα. Γεγονός που τον κατέστησε ευάλωτο στο τέλος του αγώνα. Θα τερμάτιζε 6ος πίσω από τον Λεκλέρ αλλά και τον teammate του ο οποίος αν και ξεκινούσε πίσω του είχε την μέση γόμα για το πρώτο stint.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Petronas, ο Χάμιλτον εξέφρασε την απογοήτευσή του για την επιλογή της Mercedes. «Ήδη από το προηγούμενο βράδυ είχαν πει (σ.σ. οι υπεύθυνοι στρατηγικής) ότι ήθελαν να εφαρμόσουν διαφορετικές στρατηγικές στα δύο μονοθέσια» είπε ο Χάμιλτον.

«Αυτό με προβλημάτισε. Επειδή όταν ξεκινάμε κοντά με τον Τζορτζ κάτι τέτοιο δεν βγάζει νόημα. Χωρίζουμε τις στρατηγικές όταν για παράδειγμα ο Τζορτζ ξεκινάει από καλή θέση κι εγώ έξω από την δεκάδα» συνέχισε ο Βρετανός.

«Έτσι πάλεψα όσο γινόταν για να τους πείσω να με ξεκινήσουν στην μέση γόμα. Αλλά η ομάδα επέμενε να ξεκινήσω στην μαλακή. Και όταν πήραν τις ηλεκτρικές κουβέρτες από τα ελαστικά στο grid είδα ότι όλοι γύρω μου ήταν με την μέση γόμα» συνέχισε.

Ο Ράσελ που ήταν και εκείνος παρών στο event της Mercedes σχολίασε: «Μόλις είδα κι εγώ τη μέση γόμα σε όλους, σκέφτηκα ότι ο Λιούις δεν θα είναι καθόλου χαρούμενος!»

Ο Χάμιλτον προσπάθησε να παλέψει με την μαλακή γόμα στους πρώτους γύρους, αλλά ήταν ήδη σε πολύ δεινή θέση. «Αρχικά ήμουν θυμωμένος και έπειτα απογοητευμένος από τον ρυθμό μας. Προσπάθησα να κάνω την μαλακή γόμα να αντέξει, αλλά έπρεπε να μπω για αλλαγή στον 17ο γύρο μόλις. Και στο σημείο εκείνο ήξερα ότι ο αγώνας μου είχε τελειώσει» κατέληξε ο Χάμιλτον.